Какво гледах през август 2018

de-films-film-bioskoop-bioscoop-276684571.jpg

Ако трябваше да задам тема на филмите, които гледам през месеца, тази за август щеше да е – филми, базирани върху книги. Половината от августовските ми попадения са точно такива, но за книжно плъхче като мен няма по-хубаво нещо. През август най-накрая успях да изгледам и филма, за който се подготвях преди месеци и той дори надмина очакванията ми – ‘Infinity War’.

Резултат с изображение за ready player oneReady Player One
Най-накрая изгледах ‘Ready Player One’ след като три години чаках тази екранизация и макар да не си спомнях повечето от детайлите, все пак прочетох книгата през 2015 година, аз много харесах филма, нищо, че по едно време се бях уплашила, че няма да ми допадне, но останах страшно доволна, държа ме в напрежение, изненадваше ме, а актьорите се справиха перфектно с ролите си. Ефектите определено бяха най-добрата част на филма, имаше толкова много експлозии, най-различни аватари, все пак се намираме в игра, но всичко изглеждаше напълно истинско и за момент забравих, че подобна симулация не е възможна в реалността. Музиката и препратките към всичко от осемдесетте години също бяха страхотни, но ми се ще да бяха малко повече, точно както в книгата.

Резултат с изображение за infinity warAvengers: Infinity War
Моментът най-накрая настъпи. Чаках сто години, за да изгледам този филм, но всяка една секунда си заслужаваше. Това е най-мащабната продукция на ‘Marvel’, участват толкова много хора, сливат се толкова много филми, радваме се на изобилие от любимци и пак съм страшно тъжна от това, което изгледах. Това е първият филм в историята на всички филми за супергерои и нападения от всякакъв вид, в който не съм сигурна дали доброто наистина ще победи. И колкото и да съм щастлива, че видях почти всичките си любими герои на едно място, Танос става все по-силен и дори на такава огромна армия ще ѝ е трудно да го спре. Не искам да ви разкривам нищо от филма, защото, за да му се насладите максимално, е най-добре ако не знаете нищо, а и има изненади и обрати на всяка втора минута, толкова неочаквани и трагични неща се случват, пригответе се, все пак цялата Вселена е изложена на риск, но в същото време до всяка избухваща сцена гордо се нареждат стотици забавни реплики, които тотално объркват зрителя и го карат да плаче и да се смее едновременно. Как да не обичаш ‘Marvel’… Ако все още не сте гледали не само ‘Avengers: Infinity War’, но и някой от останалите филми от тази вселена, съветвам ви да го направите, защото насладата е пълна единствено когато разбираш всички препратки и познаваш изминалите събития. Не че за да гледаш настъпването на края на света ти трябва някаква предишна история, но ще е по-пълноценно по този начин.

Резултат с изображение за tagTag
Разбрах за съществуването на филма „Ти гониш“ съвсем наскоро, след като попаднах на трейлъра му в реклама из социалните мрежи. Още на пръв поглед ми се стори страшно забавен и различен, а след като разбрах, че е по действителен случай – група мъже играят гоненица в продължение на повече от 20 години, през всеки месец май – се убедих още повече, че ще си заслужава и трябва да го гледам. И наистина останах повече от доволна – избрани са страхотни актьори, пасващи перфектно на атмосферата на филма, има пълноценна история, с подробности за животите на всички, има дори препратки към миналото, чрез които да разберем кой е най-добър в играта. Дори краят не бе такъв, какъвто очаквах, а ме изненада и зарадва искрено. Много се забавлявах, препоръчвам ви го горещо!

Свързано изображениеThe Darkest Minds
„Тъмна дарба“, не само книгата, а и цялата поредица е една от любимите ми, така че бях страшно развълнувана за филма и много държах да го гледам на кино, преди някой да ми е издал какво да очаквам, както и преди да забравя, че съществува. Първо – много съм доволна от актьорите, които са избрали за главните герои, според мен се справиха страхотно и тотално се загнездиха в ума ми, вече надали ще си представям Руби, Лиъм, Зу и Дунди по друг начин, бях приятно изненадана и от Манди Мур, която харесвам, но не знаех, че участва в тази роля. Откъм точност на пресъздаване на книгата имам някои оплаквания, забравени са герои, изменени са детайли, някои от които доста важни за сюжета, но все пак няма как да се натъпче всичко в около час и половина, макар малко по-голямо старание не би било излишно. Нетърпелива съм за следващия филм, надявам се да има такъв и да е дори по-добър от този, но и „Тъмна дарба“ печели одобрението ми.

Свързано изображениеOverboard
Петият филм за месец август е една романтична комедия, която може и да не изглежда особено оригинална, особено след като вече има такъв филм от 1987 година, но ме изненада приятно, забавлява ме искрено и дори ме разчувства доста към края. „Зад борда“ разказва за богаташ, изгубил паметта си и жена, която го излъгва, че са женени, защото преди това е чистила яхтата му, а той не ѝ е платил и иска да му отмъсти. От там нататък ви очакват много забавни сцени с него, опитващ се да се впише в новия си стар живот, и нея, стараеща се да не се издаде. Много приятно филмче.

Свързано изображениеTo All The Boys I’ve Loved Before
Този месец гледах доста филми по книги, които обичам, но най-развълнувана бях за „До всички момчета, които съм обичала“, защото доскоро дори не знаех, че ще излиза филм по книгата – бе една от най-хубавите изненади. Мога да опиша филма най-добре с думата „очарователен“, защото е точно такъв, умирах си от щастие да виждам любимите си герои и сцените, които само съм си представяла и макар да имаше няколко ключови момента, които липсваха във филма, както и не ми хареса факта, че показаха Лара Джийн да пече кексчета точно веднъж и то за много малко, а печенето е най-голямата ѝ страст, аз все пак обикнах всичко в екранизацията – актьорите, които са избрали, местата, на които са снимали, саундтрака и всички чувства, които ми донесе. Краят също бе малко по-различен от този в книгата, но това е нормално, защото иначе щеше да остане отворен, а и накрая има изненада, която се надявам да потвърждава, че ще има продължение. Гледайте го, гледайте го, страшно сладурски е!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s