August Wrap Up & September TBR!

Резултат с изображение за september tumblr

Август бе последният ми работен месец (йей, малко почивка), но все пак успях да прочета доста книги, даже май това е най-успешният ми месец за годината. За това помогна най-вече колко добри бяха всичките книги, защото определено усилваха желанието ми за четене. Ето и кои са те:

1. „Джунглата на скакалците“ – Андрю Смит
Както казах и в ревюто си – „Джунглата на скакалците“ е най-откачената книга, която някога съм чела. Но и една от най-забавните и изпълнени със странни, интересни приключения и буболечки. Вече, ако видя богомолка, веднага се сещам за тази книга, преди да избягам надалеч с писък. Андрю Смит има талант и с удоволствие бих прочела още от творчеството му. Оценка: 3.75/5 звезди.

2. „С обич, завинаги, Лара Джийн“ – Джени Хан
„С обич, завинаги, Лара Джийн“ бе най-очарователния завършек, който някога съм чела! За мен лятото е най-подходящият сезон за съвременни романи, а четенето на този направи всичко по-специално и ме изпълни с всякакви емоции и чувства. Героите от поредицата на Джени Хан ще ми липсват много и единствено се надявам да има филми и по останалите две книги. Ревю, оценка: 4.75/5 звезди.

3. „Деца от кръв и кости“ – Томи Адейеми
„Деца от кръв и кости“ е един страхотен фентъзи дебют, който много харесах и в който е включена интересна магическа система, а героите и света са повлияни от африканската култура. Книгата определено бе различна от останалите, което ми допадна най-много, стилът на писане на Томи Адейеми се чете лесно, бързо и наистина те вкарва в историята. Повече в ревюто ми, оценка: 4.5/5 звезди!

4. „Къщата на фуриите“ – Маделин Ру
„Къщата на фуриите“ пък е една от най-красиво оформените книги, които съм чела. Включени са илюстрации, които допълнително подпомагат историята и които са цветни, нещо, много рядко срещано при книгоиздаването, освен детските книги. Историята също бе необичайна, но много интересна, изпълнена с обрати и напрежение. Ревю, оценка: 3.75/5 звезди!

Резултат с изображение за eliza and her monsters tumblr5. „Елайза и нейните чудовища“ – Франческа Запия
Стигаме до най-любимата ми книга за целия месец – „Елайза и нейните чуовища“. Това всъщност е втори прочит, за пръв път я прочетох през август миналата година, почти по същото време като сега, но отново се влюбих в нея, припомних си много детайли, които бях забравила и се убедих още веднъж защо се превърна в любима за мен. Имам и нова публикация за нея, а оценката ми отново е 5/5 звезди!

6. „Жената-чудо: Вестител на войната“ – Лий Бардуго
Със срам обявявам, че все още не съм гледала „Жената-чудо“, но поне прочетох романа за нея от страхотната Лий Бардуго. „Вестител на войната“ бе много интересна, с нестихващи приключения и забавни диалози. Очаквах обаче Даяна да присъства повече, а не другата героиня, затова и оценката ми е 4 звезди, но все пак останах доволна и нямам търпение за останалите книги в поредицата DC герои. Ревю на „Жената-чудо“ – тук.

7. „Софийски магьосници: В сърцето на Странджа“ – Мартин Колев
Последната книга за месец август е продължението на „Софийски магьосници“ – „В сърцето на Странджа“, която трябваше да започна още преди месеци, когато излезе, но все не ми оставаше време за нея. Не съжалявам, че изчаках толкова, защото книгата бе прекрасна, запознава ни с нови герои, нов злодей и нови детайли за софийската магическа система. Много съм доволна, 4/5 звезди, а ревю – тук.

Резултат с изображение за end of summer tumblrВъобще не храня надежди, че през септември ще успея да прочета толкова много книги, колкото през август, макар първите две седмици да съм почивка, защото времето ми вече започва да се изнизва сред гледането на сериали по цял ден. Вече обаче завърших една книга – „Ярко пламтим“ от Кирстен Уайт, повече за нея в следващата равносметка, планувала съм да прочета и „Вино от глухарчета“ от Рей Бредбъри, която май включих и в tbr купчинката за предишния месец, но по-добре късно, отколкото никога. През септември ще излезе и първата преведена книга на Морган Матсън – „Всичко неочаквано“, за която нямам никакво търпение, защото много харесах две от другите книги на авторката. И за да не си възлагам неосъществими цели, последно споменавам „Майсторът на играчки от Краков“ от Рейчъл Ромеро, за която не мисля, че е особено лятна и лека, но чакам да я прочета от толкова много време, че вече не издържам. Успешен месец на всички, насладете се на последните (може би) топли и свободни летни дни. До скоро!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s