„Всичко неочаквано“ от Морган Матсън

vsichko-neochakvano-9786191710669.jpgПричини да започнете книга от Морган Матсън

„Всичко неочаквано“ е третата книга от Морган Матсън, която чета, но продължавам да се изумявам колко добре авторката разказва историите си, как те никога не са за едно-единствено нещо, а са изпълнени с емоции, приключения, любов, силни приятелства, изкуство и семейни отношения. Обикнах всичко в тази книга – от интересните и различни герои, през всички забавни и вълнуващи неща, които те направиха по време на това незабравимо лято, до прекрасната, очарователна и потопена в чувства любовна история.

Анди Уокър далеч не си е мислела да прекара лятото по този начин, но когато избухва огромен скандал, замесващ името на известния ѝ баща – конгресмен Александър Уокър, всичките ѝ планове се провалят. Научена на отговорност и неспособна да изкара цялото лято затворена в една къща с баща си, с когото почти не разговарят, Анди взема нещата в ръце и бързо си намира си намира работа, която макар първоначално да звучи леко мистериозно и притеснително, се оказва едно от най-забавните неща на света – разхождане на кучета. Особено когато собственикът на едно от тях е изключително сладко и притеснително момче, с име на супергерой – Кларк. До Анди са и трите ѝ най-добри приятелки – Палмър, Бри и Тоби, без които тя не би издържала и ден! А сега, с освободено от стаж лято, възможност за запознанство с ново момче и дълго чакан лов на дрънкулки, на Анди ѝ се струва, че може би веднъж всичко да е неочаквано не би било чак толкова зле. Особено когато и отношенията с баща ѝ започват да потръгват.

Морган Матсън винаги е създавала страхотни пълнокръвни персонажи и „Всичко неочаквано“ не е изключение. Харесах Анди още от самото начало – тя е отговорна, но и винаги готова за някое приключение, забавна, но знае кога трябва да остане сериозна, с поставени важни цели, но не би отказала малко разнообразие. За нея приятелството ѝ с останалите момичета бе на първо място, четирите винаги се съветваха помежду си преди да вземат важно решение или дори да изберат тоалет за среща, а динамиката между тях бе страшно приятна за проследяване. Отношенията на Анди и баща ѝ също бяха интересни – от единствено поздрав за здравей и довиждане, Анди и баща ѝ започнаха да прекарват повече време заедно след един голям скандал, осъзнавайки, че всъщност доста се наслаждават на компанията си. Особено след като от загубата на майка си преди пет години Анди не е изпитвала подобно родителско внимание.

Кларк, романтичният интерес на Анди, също бързо се превърна в мой любимец. Освен страшен нърд, нещо тотално различно от Анди, все пак противоположностите се привличат, Кларк е и автор на фентъзи, а още дори няма двадесет години. Той бе изключително забавен, мил и просто очарователен, особено когато се опитваше да разходи гигантското си и много любвеобилно куче Бърти. Кларк е израснал далеч от града, обучаван е частно и не е имал много възможности за комуникация с големи групи хора, но веднъж щом се запозна с приятелите на Анди, веднага стана част от групата им и дори завърза броманс с приятеля на Палмър – Том. Между главите бяха включени откъси от поредицата на Кларк, които направиха четенето на „Всичко неочаквано“ още по-приятно, опознаването на Кларк – също. Даже прочетеното толкова много ми хареса, че ми се иска Морган Матсън наистина да публикува тези книги!

Второстепенните персонажи също не бяха пренебрегнати – читателите успяват добре да опознаят и приятелите на Анди и Кларк. Забавната и склонна да измисля всякакви състезания и предизвикателства Палмър е душата на компанията, приятелят ѝ Том, с постоянните си монолози и мечтата да стане актьор, също допринася за забавните случки, Бри обожава филмите и работата ѝ в киното, където от време на време се вмъква нелегално да гледа някой филм, определено доказва това, а Тоби, с която Бри е най-добра приятелка от детската градина и често взаимно си довършват изреченията, е безнадеждна романтичка и обсебена от използването на емотикони. Споменах ли, че в книгата са включени и разменените съобщения на героите? Защото аз лично обожавам, когато има детайли като тези, а и е по-забавно да се опитваш да разчетеш поредицата малки картинки, които Тоби изпраща, заедно с останалите.

„Всичко неочаквано“ е книга за най-неочакваното, но и най-прекрасното лято, което Анди и Кларк изживяват, толкова хубаво, че Анди бързо забравя за правилото си да не излиза с някое момче за повече от три седмици и се посвещава на любовта. Отношенията между двамата герои бяха представени страхотно, най-вече защото не се влюбиха от пръв поглед, а постепенно, докато си създаваха незабравими спомени и разкриваха тайните на другия. „Всичко неочаквано“ е така невероятна и защото не просто разказва за една любов, но и за други аспекти от живота на главната героиня – за отношенията с баща ѝ и как и двамата полагат усилия да ги поправят, за дълбокото ѝ приятелство с момичетата, дори за лятната ѝ работа и всички сладурски кучета, които извежда. Историите на Морган Матсън са великолепни – не пропускайте тази!

Изключително много благодаря на издателство Orange Books за предоставената възможност! 

Източници на снимките: 1, 2, 3.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s