Прочетено напоследък #1

libro-hojas-otono-cuadros-rojos_2353-11.jpg

С началото на академичната година времето ми за четене съвсем намаля, а понякога гледането на някой филм или сериал звучи доста по-примамливо. Затова и през септември пропуснах книжната равносметка, октомври също не заслужава отделен пост, така че реших да въведа нова рубрика за месеците, когато прочетените книги не са толкова много, а именно прочетено напоследък. Със сигурност месечните равносметки ще се завръщат от време на време в блога, но за момента смятам, че тази алтернатива е по-добра. А ето и какво прочетох през последните два месеца и средата на ноември:

1. „Ярко пламтим“ – Кирстен Уайт
Колкото и да е удовлетворяващо да завършиш някоя поредица, никога няма да свикна да се сбогувам с любимите си герои. „Ярко пламтим“ е точно такъв пример – не исках да изоставям Лада и Раду, света им, който в продължение на три книги опознавах и обиквах. Не исках, но трябваше, а краят бе страхотен, изпълнен с напрежение, битки и много прочувствени моменти. Ревю – тук, оценка: 5/5 звезди.

2. „Небе в дълбините“ – Адриен Йънг
„Небе в дълбините“ бе една по-различна книга, защото за пръв път чета нещо, свързано с културата на викингите или дори базирано на тях! Въпреки това обаче аз много харесах книгата, бе интересна, вълнуваща, с много екшън, размишления за отношенията между хората и най-вече – семействата и предразсъдъците. Ревю, оценка: 4/5 звезди.

3. „Вино от глухарчета“ – Рей Бредбъри
Преди няколко години реших, че искам да чета повече класики, а неотдавна реших, че искам и да притежавам повече класики. Така се сдобих с „Вино от глухарчета“, една от книгите с най-красиви цитати, които съм чела, но откъм история, поне за мен, почти нищо специално. Не харесах допълнителното удължаване на сюжета, което някои от героите вкарваха, не харесах и бездействието на места, но много, много харесах думите на Рей Бредбъри, малките съкровища тук и там, и носталгията по отминалото детство. Любимите ми цитати можете да намерите тук, оценка: 3.5/5 звезди.

Резултат с изображение за astronomy books tumblr4. „Задръж звездите още миг“ – Кейти Хан
„Задръж звездите още миг“ е една красива и прочувствена книга, обединяваща две сюжетни линии – една за последните часове въздух на двамата главни герои, а другата за моментите от запознанството им, до отпътуването в космоса. Не всичко в книгата бе обяснено толкова, колкото ми се искаше, някои неща ме дразнеха, но фактът си е факт и той е, че се разчувствах страшно много след прочита ѝ и дори ѝ посветих стихотворение! Та аз никога не съм правила нещо подобно… Оценка: 4/5 звезди.

5. „Всичко неочаквано“ – Морган Матсън
Време беше и за някоя очарователна, лека и прекрасна история, която да ме накара да не искам да се отделям от книгата и да изпитвам всичките чувства на първата истинска любов. Как да не обичаш такива книги? „Всичко неочаквано“ от вече категорично любимата ми Морган Матсън е не само перфектното лятно четиво, но и това за всеки друг сезон – тази книга е щастие, усмивки, забавление – с нея просто няма как да ви стане скучно. Повече – тук, а оценка: 5/5 звезди!

6. „Луди богаташи“ – Кевин Куан
„Луди богаташи“ определено отговаря на името си, след като е една от книгите с най-странните, богати (не само откъм материално положение, но и брой и качества) герои, които съм чела. Ако не нещо друго, то поне ме накара да мечтая да посетя приказния Сингапур или от някъде да излезе някой мой богат роднина, който да ме спаси от обикновения живот! Да, ама не. Поне ми остава да се наслаждавам (по-скоро да се смея) на странните избори на героите в този роман и на всички начини, по които харчат парите си. Ревю, оценка: 3.5/5 звезди!

7. „Майсторът на играчки от Краков“ – Рейчъл Ромеро
„Майсторът на играчки от Краков“ е една красива, вълшебна история за магия, свят с джинджифилови къщички, играчки, пришити в дрехите желания и мечти. Това обаче е и история за Втората световна война, за дни на страх и глад, дни на изтезания и заплахи. Книгата е насочена към по-младата аудитория, но със сигурност би се харесала на всеки ценител на приказните истории. Дебютът на Рейчъл Ромеро е страхотен, думите ѝ – прекрасни, а героите – страшно обичливи. Препоръчвам я горещо! Оценка: 4/5 звезди.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s