Какво гледах през ноември 2018

cine1.jpg

Нищо чудно ноември да е последният месец с нормални филми за годината, защото, до колкото се познавам, най-вероятно през декември повече от половината изгледани ще бъдат на коледна тематика. Много съм доволна от изгледаното през ноември, някои от филмите наистина ми въздействаха силно и дори може да се каже, че промениха живота ми – да, визирам първия в списъка.

ФИЛМИ

Резултат с изображение за bohemian rhapsody movie posterBohemian Rhapsody 
„Бохемска рапсодия“ е един от филмите, при които отиваш в киното със знанието, че ще се влюбиш в тях, защото това е историята на Фреди Меркюри, а тя е повече от забележителна! За пръв път гледам филм в деня на премиерата му, но не можех да чакам и ден повече за това невероятно преживяване. Изумително е колко добре е опознал Рами Малек Фреди Меркюри и колко точно го пресъздава, макар да не съм очаквала нищо друго. Не бих могла да си представя актьор, който да се справи по-добре и съм повече от щастлива за изборът на продуцентите. Останалите актьори също са невероятни в ролите си, особено Гуилям Лий в ролята на Брайън Мей, с когото са идентични! Саундтракът е великолепен, все пак това са Queen, а емоцията от филма не се описва лесно. „Бохемска рапсодия“ е задължителен за всеки фен на Queen и препоръчителен за всички останали. Ще останете повече от доволни и в двата случая!

Резултат с изображение за the imitation gameThe Imitation Game
Реших да гледам „Игра на кодове“ след като ми бе препоръчан от един от доцентите в университета, защото разказва за нещо, което изучаваме – „Машина на Тюринг“. Макар често да очакваме филмите и книгите, които биват препоръчвани от преподавател, да не ни харесат, за този имах големи надежди, защото още преди години бе хванал окото ми, но така и не го изгледах. Радвам се, че най-сетне ми се отдаде такава възможност, като изобщо не останах разочарована от филма, даже напротив – хареса ми много. Бе интересен, напрегнат – разказва за Втората световна война и първия компютър – и пълен с познати актьори, което винаги е плюс. Дори породи в мен желание да се разровя повече за живота на Алан Тюринг и същността на неговата машина. Горещо препоръчвам „Игра на кодове“!

Резултат с изображение за jumanji  welcome to the jungleJumanji: Welcome to the Jungle
„Джуманджи: Добре дошли в джунглата“ е перфектен избор за някоя вечер през уикенда със семейството, защото е страшно забавен, интересен, изпълнен с екшън и неочаквани моменти, а и участва Скалата! Кой друг бихте предпочели да гледате във филм, развиващ се в джунгла? Аз лично не съм гледала старата версия, но двете не са свързани помежду си, така че нищо не ми попречи да се спуквам от смях и да крещя подсказки към героите на екрана. Всеки от актьорите се е справил перфектно с ролята си, като особено впечатление ми направи Джак Блек, който е невероятен. Историята също не е за подценяване – четирима тийнейджъри влизат в игра, където всеки е някой, който никога не би помислил, че ще е и трябва да спасят джунглата от проклятие. Това е един от филмите, които биха се харесали на всички!

Резултат с изображение за crazy rich asiansCrazy Rich Asians
Най-накрая дойде време да изгледам и филма по книгата „Луди богаташи“, като мога да кажа, че той ми хареса дори повече от нея! Рядко се случва, знам, но екипът зад филма е направил нещо невероятно и макар да имаше променени детайли и изпуснати сцени, аз искрено се насладих на преживяването. Образите на героите ми се сториха много по-плътни тук, отколкото в книгата, забавлявах се, следях историята с интерес и дори се разчуствах дълбоко на някои моменти. Страхотен филм, препоръчвам го с две ръце и силно се надявам да има продължение!

Резултат с изображение за the baby-sitters club movieThe Baby-Sitters Club
Ако не бях прескачала из телевизионните канали, за да намеря нещо интересно за гледане, нямаше да попадна на ‘The Baby-Sitters Club’, стар тийнейджърски филм, който обаче бе страшно забавен, прочувствен и просто очарователен! Разказва за седем момичета, които решават да създадат Клуб на детегледачки, за да изкарат малко пари и да запълнят лятото си. Освен клуба обаче, в живота на всяка от тях се появява по някое препятствие, което трябва да преодолеят, а с верни приятели наблизо всичко е възможно. Филмът ми хареса много и макар да е излязъл преди много време, го препоръчвам горещо, особено на по-младите от вас!

СЕРИАЛИ

Резултат с изображение за chilling adventures of sabrina posterChilling Adventures of Sabrina
Още от малка обожавам Сабрина и с нетърпение чаках да пуснат по телевизията някой нов епизод от ‘Sabrina, the Teenage Witch’. Сега, години по-късно, съм повече от щастлива, че героинята е преродена и макар новата версия на Сабрина да няма нищо общо със старата, аз отново я обожавам. ‘Chilling Adventures of Sabrina’ е доста зловещ сериал, с една страхотна есенна и хелоуинска атмосфера, и след като го завърших точно по това време, в началото на ноември, нямаше как да не оценя страхотните ефекти и мрачни сцени още повече. Хумор също имаше, но една идея по-тъмен, а вещерски заклинания и ритуали присъстваха във всеки епизод. Имаше всякакви създания, много плашещи (поне за мен) моменти и страхотна история! Героите също са много интересни, има голямо разнообразие, което винаги е плюс, и неочаквани разкрития. Нямам никакво търпение за следващия сезон, сигурна съм, че ще е още по-вълнуващ от първия!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s