Прочетено напоследък #2

346bb683da59bea76111a35c75dba11e--coffee-and-books-lap-blanket.jpgСтана време за още една публикация с книгите, които съм прочела напоследък, защото повечето пъти не се събират достатъчно заглавия за подобна равносметка и ми е по-лесно да обединя няколко месеца в едно. А ето и какво прочетох от края на ноември до средата на март.

1. „Цирцея“ – Маделин Милър
Много обичам книги, включващи в себе си по нещо от старогръцката митология, затова и нямах никакво търпение за излизането на „Цирцея“. За моя радост Маделин Милър успя да надмине всичките ми очаквания и ме впечатли с историята си за древногръцката нимфа, известна с магическите си способности и превръщането на хората в истинската им същност. Книгата бе много интересна, припомних си някои митове и научих нови, а стилът на писане на Маделин Милър бе прекрасен и вече нямам търпение за следващите ѝ романи. Ревю, оценка: 4/5 звезди.

2. „Тъмен завет“ – Александра Бракен
След края на трилогията „Тъмна дарба“ героите на Александра Бракен ми липсваха много, затова и се зарадвах за допълнителната история, която тя написа за нас. Още повече, че този път в главната роля бе прекрасната Зу, която не присъстваше толкова, колкото ми се искаше в предишните книги. „Тъмен завет“ не излага по никакъв начин останалата част от поредицата и продължава с интересните разкрития, препятствия и битки. Задължителна е за всеки фен на децата пси и съм сигурна, че няма да съжалявате за четенето ѝ! Ревю, оценка: 4/5 звезди.

3. „Музата“ – Джеси Бъртън
Първата ми книга за 2019 година е един забележителен исторически роман, чийто сюжет е разделен на две времеви линии – едната разказва за Гражданската война в Испания, а другата – за намирането на една картина. Отдавна исках да прочета някоя книга от Джеси Бъртън, като си мислех, че ще започна с „Миниатюристът“, но „Музата“ успя да я изпревари. Вече обаче определено искам да дам шанс и на първата, защото тази книга бе страхотна – изпълнена с любов, чувства, важни уроци, борби и изкуство. Ревю, оценка: 4.5/5 звезди.

4. „Абсолютно забележителна история“ – Ханк Грийн
Преди години много харесвах творчеството на Джон Грийн, така че просто трябваше да обърна внимание на книгата на брат му – Ханк Грийн. Е, за моя радост заглавието ѝ не лъжеше и аз наистина се запознах с абсолютно забележителна история за извънземни, силата на човечеството, една устата и упорита героиня и какво ли още не! В тази книга има от всичко, честна дума! Хуморът също бе на ниво, няма как да очаквам нещо друго от брата на Джон Грийн, а краят – умопомрачителен. Нямам търпение за книга втора! Ревю, оценка: 4.5/5 звезди.

Свързано изображение5. „Обсидио“ – Ейми Кауфман и Джей Кристоф
Януари месец сложих край на една от най-невероятните и красиви трилогии, които съм чела, а именно „Досието Илумине“. Ейми Кауфман и Джей Кристоф създадоха толкова богат и визуален свят, че ми е трудно да приема, че няма повече да видя нещо ново от него, но съм толкова щастлива, че имах възможността да се докосна до историята им. „Обсидио“ бе най-прекрасният завършек, обединяващ героите от трите книги и даващ на всеки от тях подходящ край, а на читателите – причина да им се радват и да ги обикнат дори повече. Препоръчвам тези книги с две ръце и два крака – заслужават си! Ревю, оценка: 5/5 звезди.

6. „Златната кула“ – Холи Блек и Касандра Клеър
Между страниците на „Златната кула“ намерих още един край на една прекрасна поредица, макар тайно да се надявам все пак да има продължение. Историята за Калъм Хънт на Холи Блек и Касандра Клеър може и да е за по-млади читатели, но на мен ми бе изключително интересна, забавна и дори поучителна. Винаги съм обичала книги с магия и колкото и да пораствам, това не се променя, а ако и вие сте като мен – дайте шанс на поредицата, дори да сте по-големи. Ревю, оценка: 5/5 звезди.

7. „Игра на живот“ – Кен Гримуд
„Игра на живот“, макар излязла на български още преди да се родя, е една от най-добрите книги, които съм чела напоследък и съм много щастлива, че Orange Books решиха да я преиздадат, за да се запозная с нея. Пътуването във времето винаги ме е обърквало, но и нямам насита – видя ли го в някоя книга или филм, моментално ме привлича. В „Игра на живот“ главният герой винаги умира в един и същ ден и се събужда 25 години по-рано, но защо – ще разберете ако прочетете книгата. Заслужава си! Ревю, оценка: 4.5/5 звезди.

8. „Мрачните красавци“ – Меган Шепърд
„Мрачните красавци“ бе най-разочароващият от романите, които прочетох в този период от време. Идеята на Меган Шепърд е страхотна и оригинална, но според мен недостатъчно развита. Героите, които за мен са най-важната част от една история, бяха плоски и непълни, а сюжетът често бе твърде бавен и скучен. Имаше някои интересни мигове и изненадващи моменти, но нищо не ме накара да искам да продължа да чета. Може би щеше да ми хареса повече ако бе излязла преди години. Ревю, оценка: 2.5/5 звезди.

Резултат с изображение за the immortalists tumblr9. „Безсмъртниците“ – Клоуи Бенджамин
„Безсмъртниците“ успя да ми въздейства толкова много, че дори след завършването ѝ мисля за нея, спомням си за героите, ситуациите им, проблемите и какво ли още не. Тази книга е невероятна – привлича те, а след това бавно те оплита в историята си така, че да не искаш да я пуснеш. Благодарение на четирите гледни точки е невъзможно читателят да не се оприличи поне малко в някой от героите, което е плюс за всяка история. Не пропускайте тази – заслужава си всяка секунда! Ревю, оценка: 4.5/5 звезди.

10. „Двама могат да пазят тайна“ – Карън Макменъс
Вторият роман на Карън Макменъс ми хареса доста повече от първия, най-вече заради дълбоката си мистерия, интересните герои и постоянно изникващите улики, които ме накараха да се чудя какво ще се случи накрая, но така и не успях да предвидя финала. „Двама могат да пазят тайна“ се чете много бързо, което е страхотно за натоварените дни, а историята е просто пристрастяваща! Повече – тук, оценка: 4/5 звезди.

5 мнения за “Прочетено напоследък #2

  1. Иха, много и хубави книги си прочела! Радвам се, че Обсидио и Игра на живот са ти допаднали. Те се превърнаха в едни от най-любимите ми книги на всички времена! Само си спомням как след като прочетох Игра на живот започнах да търся в Гугъл като луда за продължението, защото просто исках ОЩЕ! За огромно мое съжаление, останах силно разочарована. Един огромен потенциал е бил загубен, но книгата ще остане завинаги на моя „елитен“ рафт.
    Пожелавам ти още много страхотни книги!♥

    Liked by 1 person

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s