„Уилям Уентън и шифрованият портал“ от Боби Перс

218901_b.jpgСлед грандиозен провал по време на телевизионен двубой по решаване на логически загадки и инцидент в училище Уилям започва да усеща, че магическите му способности го предават. Защо? Какво става? Отговора на този въпрос той може да намери само на едно място: в Института за постчовешки изследвания. За своя огромна изненада Уилям заварва Института неузнаваем. Неговата стая прилича на килия, в двора са монтирани охранителни камери, патрулират гъсенични машини, издигнати са стражеви кули с гигантски прожектори, а из коридорите обикалят стражоботи, въоръжени с пасиватори. Очевидно всички се боят от нещо, но от какво – Бенджамин Слапъртън отказва да каже на своя ученик. Уилям не може да има доверие никому. Ще се наложи да се осланя на собствените си сили, ако иска да разбули мистерията около невидимата заплаха, тегнеща над Института, и значението ѝ за неговото бъдеще.

Ревю „Уилям Уентън и крадецът на луридий“

Време е за нова доза приключения с най-добрия кодоразбивач в света. Но дали Уилям все още заема първо място в тази не много популярна, но страшно оспорвана професия? Щом героят ни бива поканен на телевизионен двубой, където друг популярен гений търси своя реванш, нещата тръгват в обратната посока. Една на пръв поглед детска играчка обърква Уилям толкова много, че получава пристъп и бива унижен по националната телевизия. Скоро след това, същото се случва и в училище – Уилям вече не може да вярва на тялото си и става опасен за околните. Но така е, когато голяма част от тялото ти е заменено с луридий, който крие повече тайни, отколкото сме си мислели.

Резултат с изображение за william wenton 2След като преживява тези пристъпи, Уилям няма друг избор, освен да се завърне в Института – неговото ново най-любимо място! Само дето този път не прилича изобщо на сградата от преди няколко месеца, а се е превърнал в подобие на затвор – с ограничен достъп навсякъде, забрана на младежите да се разхождат сами и звукоизолирани стаи. Никой не казва нищо на Уилям, всеки крие различни тайни, а героят ни почти успява да повярва, че му се привиждат някои неща, които всъщност са истина. Хората в Института също са намалели – повечето кандидати са изпратени по домовете си, а само част от тях са останали, за да бъдат повишени в асистенти.

За наша радост Иския е от малцината повишени, защото Уилям надали би могъл да се справи с всичко без нейната помощ. Особено, когато най-накрая разбира какво крият от него преподавателите му. Боби Перс продължава да обогатява света си, а този път въвежда още по-интересен, но и по-опасен елемент – портали, служещи за пътуване към интересно и непознато досега място. Появяват се и нови герои, по-опасни от представените досега, с много власт и неприятни цели. Уилям е разкъсан между това дали да постъпи правилно или грешно, особено когато важен за него човек е цената за решението, а технологиите в този интересен свят достигат ново ниво – понякога чак започвах да се обърквам дали това е възможно и в истинския живот.

william-wenton-and-the-secret-portal-9781481478298_xlgВъв втората част на тази прекрасна поредица ни очакват още много приключения, неприятности, в които Уилям да се забърка, както и мистериозни събития. Боби Перс се справя страхотно с разработването на света и историята си, като ни дава нови и нови неща за проследяване, които да ни изумят и развълнуват. Не пропускайте приключенията на Уилям и компания – тези тайни трябва да бъдат разкрити!

Много благодаря на издателство Емас за предоставената възможност!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s