„Разстоянието помежду ни“ от Кейси Уест

razstoyanieto-pomezhdu-ni-30.jpgКейман Мейърс изучава богаташите и дългогодишните наблюдения говорят за едно – те стават само да харчат пари за безполезни работи. Например, за порцелановите кукли в магазина на майка ѝ. Ксандър Спенс влиза в магазина на госпожа Мейърс със задача да избере кукла за подарък на баба си и още от пръв поглед Кейман го слага в раздела „абсурдно богат“. Очарователен е и проявява разбиране към нея, както никой досега, ала тя е достатъчно умна да знае, че интересът му бързо ще се изпари. Но колкото и да се старае да отблъсне Ксандър, младият мъж стиска зъби… И с огромно учудване Кейман си дава сметка, че всъщност ѝ се иска той да остане. 

Не бях чела съвременна романтична тийн история от може би половин година и имах спешна нужда от някое леко, интересно и забавно четиво, което да запълни летните ми дни и да ме дари с много емоции. За моя радост, в момента ми на отчаяние и мъка по този тип книги, в живота ми се появи „Разстоянието помежду ни“ – и със сладостта и очарованието си моментално спечели сърцето ми! Единствената ми забележка е, че бе твърде кратка – не можах да се наситя на героите, а и няколко детайла останаха без подробно обяснение.

В центъра на всичко е типичната „битка“ между богати и бедни – Кейман, главната ни героиня, живее в малък апартамент само с майка си, а под него е единственият им доход – магазин за порцеланови кукли, който напоследък обаче далеч не печели толкова добре, колкото би им се искало. След трагичната история на майката на Кейман – Сюзан, която след като забременява бива изоставена от богатия си приятел и семейството ѝ я изхвърля, двете Мейърс са свикнали да не изпитват много добри чувства към заможните хора, които пазаруват при тях, а да се придържат към обикновените си познати и приятели, които разбират техния живот и ги подкрепят. Докато през вратата на магазина не преминава Ксандър Спенс – самоуверен, привлекателен, властен и забавен тийнейджър, който е… много, много богат.

Определено харесах това съпоставяне между бедни и богати, като различията между начина на живот на Кейман и Ксандър бяха представени подробно и интересно. Те двамата дори си измислиха игра, с която да открият какво занимание би паснало най-добре на другия, като така едновременно виждахме ясно границите на живота, който и двамата са свикнали да водят, но и те постепенно се размиваха, позволявайки на другия да свикне малко повече с необичайното за него ежедневие. За читателя също бе интересно да разбере какъв ще е следващият им „кариерен ден“, след като преминахме от учене на фотография направо до разравяне на гробове. Страхотно занимание за някоя от първите срещи!

Тази книга далеч нямаше да ми хареса толкова много, ако дори един от героите бе различен – Кейси Уест се е постарала доста да вдъхне живот на персонажите си и аз нямаше как да не ги харесам всички до един! Дори второстепенните герои като Скай, приятелката на Кейман, и приятелят ѝ Хенри бяха страшно забавни, различни и интересни за проследяване. Мой фаворит обаче със сигурност е Кейман, която притежава изключително добро чувство за хумор, в чието ядро е любимият ми сарказъм, който тя използва във всяко свое второ изречение. Често усещах как се смея на шегите и забавните ѝ отговори и определено получих доза вдъхновение след четенето на тази книга. Ксандър също бързо спечели сърцето ми – с отдадеността си, това колко е мил, също много забавен и способен да влуди Кейман, лоялен и съобразителен. Изобщо – момче-мечта! Дали обаче това е достатъчна причина за Кейман да забрави всичко, което е слушала от малка за богаташите – ще разберете в книгата!

„Разстоянието помежду ни“ бързо стопли сърцето ми и ме залепи за леглото, докато не я завърша, така че веднага я препоръчвам на всички вас, които обичате леки и очарователни съвременни романи, с доза романтика, щипка напрежение, тайни и много забавни моменти! Няма да ви се иска тази книга да свършва, а героите ще ви станат повече от близки – безспорно ѝ дайте шанс!

Огромно благодаря на издателство Емас за предоставената възможност!

Източници на снимките: 1, 2, 3.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s