Какво гледах през октомври и ноември 2019

Untitled-1

След най-трудният ми семестър досега е време да ви разкажа за гледаното от мен през учебните месеци. Понеже филмите този път останаха на заден план, реших да обединя гледаното през октомври и ноември в едно. А ето и на какво се насладих през последните есенни месеци:

ФИЛМИ

Резултат с изображение за stuberStuber
След доста стресираща седмица в университета и куп контролни определено имах нужда от нещо забавно за гледане, което да ме разведри и разсее, а ‘Stuber’ се появи като перфектната възможност за това. Бях видяла трейлъра на филма още преди няколко месеца и веднага поисках да го гледам, защото ми се стори неангажиращ и интересен – проследяваме вечерта на Uber шофьор, който бива повикан от полицай, разследващ дълбок и опасен случай с наркотици, а постепенно всичко започва да се обърква, плановете се провалят и изменят и накрая цивилния шофьор и полицая започват да работят заедно, за да спасят живота си. ‘Stuber’ определено успя да задържи вниманието ми и ме разсмиваше доста на правилните моменти. Не се превърна в един от любимите ми филми, но ми хареса достатъчно и определено е подходящ за някоя спокойна вечер.

Резултат с изображение за frozenFrozen
С излизането на ‘Frozen II’ нямаше как да не си припомня първия филм от поредицата, който толкова много харесах преди шест години, когато излезе. Леле, времето лети. Та, филмът бе също толкова приятен и забавен, колкото си спомнях, но съм много доволна, че реших да си опресня познанията за него, защото много от детайлите всъщност бях забравила. Друго различно този път бе, че понеже планирам да гледам втората част на кино, преживяването трябваше да е с българско аудио, няма как. По принцип не обичам да гледам дублирани филми, избягвам ги по всякакви начини, но останах доволна от колко добре пасват гласовете на актьорите. Освен песните. Леле, текстовете на песните нямат почти нищо общо с оригинала и дори да знам колко е трудно това да се случи, все пак не ми е приятно. Доста от шегите също се губят в превода, но няма как. Като изключим това – страхотен филм!

Резултат с изображение за frozenFrozen II
Както споменах, реших да гледам ‘Frozen II’ на кино и веднага заявявам, че решението ми бе правилно! Дори българското аудио, което тук бе доста по-добро отколкото в първия филм – текстовете на песните далеч не бяха толкова абсурдни, а и самите песни бяха още по-мелодични, страхотни и забиващи ти се в главата – не успя да отнеме от магията на филма. Този път Елза не е изправена срещу самата себе си, а срещу духовете на четирите елемента, които имат да кажат много, но само ако някой ги слуша. Тя бива принудена да извърви дълъг път, за да спаси кралството си, природата, да открие някои заровени тайни и да опознае себе си. ‘Frozen II’ преди всичко отново бе страшно красив – дори повече от предшественика си. Тук имаме много повече цветове, действието все пак се развива през есента, а елементите и формите им бяха представени чрез много симпатични същества. Връзките между героите също продължават да стоплят сърцата ни, а забавните моменти, насред напрегнатите приключения, няма как да не ни разведрят. Препоръчвам ‘Frozen II’ с две ръце!

СЕРИАЛИ

Резултат с изображение за the end of the fun***in world season 2The End of the F***ing World
След като разбрах, че е излязъл втори сезон на ‘The End of the F***ing World’, нямаше как да не започна да го гледам! Създателите на сериала отново ни представят историята в осем кратки епизода, които правят отлепянето от екрана просто невъзможно. Събитията във втори сезон започват повече от година след тези в първи, като Джеймс и Алиса са разделени след злощастните събития, а на зрителите е представен нов, доста притеснителен герой – Бони, която има дълбока причина да намери нашите герои и да ги… убие. Определено този сезон бе много по-напрегнат от първия и с още повече изненадващи моменти. През цялото време едновременно нямах търпение да дойде последният епизод, за да разбера какво ще се случи, но и не исках да идва, защото кой знае дали ще има продължение, а и дори да има – кога ще е то. Приключенията на тези странни герои са изключително приятни за проследяване, но и ще ви държат на ръба, затова и ви препоръчвам горещо втория сезон на ‘The End of the F***ing World’, ако сте почитатели на първия! А дори да не сте гледали първия – винаги има време да поправите тази грешка!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s