Какво гледах през декември 2019

33056921380_3908e67ed0_b

През декември положението откъм филми определено бе по-добро, но заложих най-вече на тематичните коледни произведения, без които никой празник не би бил същия! Сбогувах се и с един сериал, който ще ми липсва страшно много, а ето и за какво точно говоря:

ФИЛМИ

Резултат с изображение за the art of self-defenseThe Art of Self-Defense
‘The Art of Self-Defense’ е една черна комедия, която, ако питате мен, изглеждаше доста по-комедийно на трейлъра, отколкото беше в действителност, защото това е един от онези странни филми, които не си много сигурен защо гледаш, но пък по някакъв начин ти харесват и определено нямаш търпение да разбереш какво ще се случи в края им. В главната роля имаме любимия ми Джеси Айзенбърг, чийто герой Кейси, след като бива нападнат и ограбен през нощта, решава да се запише на уроци по карате. Не всичко в доджото обаче е такова, каквото изглежда, особено след като сенсеят там е по-мистериозен от обичайното, участниците в доджото се борят и си шушнат за тайни нощни уроци, подготвени само за най-специалните ученици, а борбата между членовете за най-високия колан е на живот и смърт. Всичко върви добре и мотивиращо, докато една вечер Кейси не достига до отговора на тъмна загадка, която бързо преначертава бъдещето му. Филмът не е за всеки, но е доста интригуващ и със сигурност би бил оценен от правилните хора. Дайте му шанс!

Резултат с изображение за a christmas prince the royal babyA Christmas Prince: The Royal Baby
След като за коледното ми настроение през предишните две години се погрижиха част едно и част две на ‘A Christmas Prince’, тази година е време и за третата част, която ще добави нов член към кралското семейство – ‘The Royal Baby’. Отново се намираме в кралство Алдовия, фикционално място, без което Коледата вече не е същата, а тази година е на път да бъде преподписан важен договор за примирие между Алдовия и близка до тях страна Пенглия. Не всичко върви по план обаче, особено когато с притесненията около раждането на Амбър и Ричард им се налага да се притесняват и за изчезналия договор, който, ако не бъде подписан до началото на Коледа, е възможно да донесе проклятие на още неродения наследник. Колкото и предвидими и изтъркани да са тези филми, винаги ще са ми слабост, особено в това прекрасно и празнично време, в което Коледата просто не е същата без подобен сладникав филм. Не пропускайте този, ако сте фенове на предишните части!

Резултат с изображение за klaus posterKlaus
Продължавам на пълна вълна с коледните филми, а понеже тези на ‘Netflix’ са ми от най-любимите, нямаше как да пропусна новоизлезлият ‘Klaus’, който не спада към сладникавите, изтъркани романтики, а към филмите, които те карат да се замислиш, изпълват сърцето ти с щастие, топлина и добрина и между всичко това дори успяват да те позабавляват за час и половина. След миналогодишният ‘The Christmas Chronicles’ и тазгодишният ‘Klaus’,  преспокойно обявявам ‘Netflix’ за кралят на коледните филми. ‘Klaus’ обаче е анимация, напълно достойна да се съревновава с ‘Frozen’, която разказва за млад мъж, изпратен от баща си на далечен, изолиран остров, за да поеме семейния бизнес – пощальонството. Островът обаче, вместо приятен и уютен, е всичко, освен това – студен, миришещ, изпълнен с враждуващи и кисели хора и най-вече – без никакви писма. Малко ще му е трудно на Джаспър да изпълни зададената от баща си 6000 бройка, за да се върне у дома, поне докато не се среща с потаен дървар, който има в къщата си купища играчки… Филмът е толкова сърдечен, топъл и прекрасен, че просто няма как да не ми се иска всеки от вас да го изгледа, дори след Коледа, защото си заслужава и определено би омагьосал и най-студеното сърце. Тотален успех от ‘Netflix’, който препоръчвам горещо!

Резултат с изображение за smart коледаSmart Коледа
За трети коледен филм за сезона реших да заложа на нещо българско, което даваха по телевизията на Бъдни вечер, а именно ‘Smart Коледа’. Определено не гледам толкова български филми, колкото ми се иска, но точно този си го бях набелязала още преди година, когато излезе, макар така и да не ми се отдаде възможност да го гледам. Е, радвам се, че поправих тази грешка, защото филмът бе доста забавен, ненатоварващ и лек, успя да ме изпълни с още по-коледни емоции и ми припомни, че не трябва да подценявам българските филми. ‘Smart Коледа’ разказва за едно момче, което се озовава в работилницата на Дядо Коледа и понеже елфите там надали ще успеят с всички писма и подаръци, решава да им помогне, като модернизира работилницата. Следват забавления, проблеми и няколко важни осъзнавания, както и припомнянето на малкия Марти да вярва малко повече и да бъде по-послушен. Много приятно филмче!

Резултат с изображение за the rise of skywalkerStar Wars: The Rise of Skywalker
Време е да се отдалечим малко от коледните филми и да отидем към една вселена, чийто край (поне за момента) дойде този декември – „Междузвездни войни“ и „Възходът на Скайуокър“. Отдавна чакам този филм и нямах никакво търпение най-накрая да го изгледам, а от съдържанието му… останах повече от доволна! Определено всяко едно нещо, което исках да се случи на финала се случи и макар да не останах доволна от един специфичен детайл накрая, все пак останах щастлива след останалите събития. Едно-единствено разкритие във филма успя наистина да ме изненада, защото далеч не бях си помисляла за тази възможност, но откъм цялостната история нямаше много моменти, които да не очаквах. Въпреки това филмът ми хареса много, ефектите бяха невероятни, както винаги, запознахме се с нови загадъчни герои, които събудиха любопитството ми, а забавните ситуации разведряваха историята на правилните моменти. Наистина прекрасен филм и прекрасен край на тази поредица!

СЕРИАЛИ

Резултат с изображение за mr robot season 4 posterMr. Robot
През месец декември трябваше да кажа край на още нещо, което не исках да свършва, а именно сериалът ‘Mr. Robot’. Чаках този финален сезон толкова дълго време, но когато дойде последният понеделник изобщо не бях готова да кажа „довиждане“. А и първо трябваше да кажа „здравей“. Четвърти сезон бе нещо, което трудно бих описала с думи. Не съм гледала друг такъв сериал, който да обединява толкова много жанрове в едно, толкова различни стила на предаване на историята, всички събрани на едно място, които правят не само сезона, но и целия сериал толкова специален, необикновен и велик. Нямаше два епизода, които да си приличат, нямаше епизод, който да не ме държи в напрежение какво, по дяволите, се случва и ще се случи, а след всяко разкритие стоях с невярващи очи, взираща се в екрана. Последните два епизода бяха толкова главозамайващи, невероятни, различни и прекрасни, че според мен няма как някой да остане недоволен. Този сериал завинаги ще бъде сред първите места в списъка ми, защото от началото до своя край бе просто твърде добър. И ако все още не сте го гледали, вече нямате оправдание – той е там, стои и ви чака. Започнете го и ви гарантирам, че няма да съжалявате!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s