Какво гледах през април 2020

lifestylepopcorn.3afef093945

Изолацията вкъщи продължава, а с нея и гледането на множество филми, и най-вече сериали. През месец април успях доста добре да наваксам с изпуснатите през последните месеци сериали, а и да се насладя на доза телевизионна утеха, преди започването на сесията и стреса около края на семестъра. А какво изгледах? Ще разберете надолу!

ФИЛМИ

Jumanji: The Next Level of Marketing - Katie Stanley - MediumJumanji: The Next Level
Много харесах първият филм от новата поредица „Джуманджи“, когато излезе преди няколко години, но честно казано бях леко скептично настроена за продължението му, защото си мислех, че ще видим отново същата история, но с други герои. Е, след като гледах втора част, мога да кажа, че опасенията ми са били напразни, защото историята, макар с познати елементи, е съвсем различна, приключенията на героите в земята на Джуманджи са още по-опасни, трудни и вълнуващи, а за да усетим свежата нотка са вкарани и някои нови персонажи, изиграни от познати актьори, които много харесвам! „Jumanji: The Next Level“ е перфектният филм, който да ви разсее, да ви забавлява и дори да ви накара да изиграете някоя видеоигра! Препоръчвам го на всички почитатели на предишния!

Maleficent | Official Website | Disney MoviesMaleficent
Още с излизането на ‘Maleficent’ всички около мен ми казваха как задължително трябва да гледам този филм, но аз така и не поддавах. След излизането на втората част обаче ми стана интересно каква точно е историята на злодея от „Спящата красавица“, затова и реших най-накрая да го гледам, но… ами, очаквах много повече. Като за начало, филмът е прекалено кратък – няма как за час и двадесет минути да се представи всичко в нормално темпо. Също така, не успях да усетя напълно връзка с героите – Злодеида бе невероятно изиграна от Анджелина, да, но все пак очаквах да ни бъде разкрита по-подробно нейната история, а не само времето след раждането на Аврора. И все пак, имаме една красива Дисни история, която може би щеше да ми хареса повече, ако нямах толкова големи очаквания. Нямам търпение обаче да видя какво са ни подготвили в част втора!

Amazon.com : MALEFICENT MISTRESS OF EVIL MOVIE POSTER 2 Sided ...

Maleficent: Mistress of Evil
С огромна радоста казвам, че вторият филм от поредицата ‘Maleficent’ успя да оправдае очакванията ми и беше това, което трябваше да бъде и първият! Пет години след събитията в ‘Maleficent’ проследяваме годежа на Аврора и Филип, както и мечтата за обединяване на двете кралства – това на хората и това на феите. Майката на Филип обаче има други идеи, защото обвинява Злодеида в опит за убийство и започване на война, а след това събитията тръгват право надолу. Вторият филм е доста по-мрачен от първия, има повече екшън, повече магия и, най-вече, повече оригинална история! Тук най-накрая разбираме повече за миналото на Злодеида и корените ѝ, което е и всичко, което исках от ‘Maleficent’. Историята ѝ определено е доста интересна, а загърбването на различията и идеята за обединяването на двата свята е прекрасна. Определено ‘Maleficent: Mistress of Evil’ ми хареса много повече и ако сте гледали първия филм – не пропускайте и този!

СЕРИАЛИ

Spinning Out (TV Series 2020) - IMDbSpinning Out
Много харесвам фигурното пързаляне, затова и щом разбрах, че от ‘Netflix’ ще правят такъв сериал се развълнувах много! Историята проследява млада фигуристка, страдаща от биполярно разстройство, която след сериозна травма причинена от падане преди две години е изгубила надеждата си, че ще може да се пързаля както преди. Скоро обаче пред нея се появява възможност – да замени соловата си кариера като стане партньорка на талантлив, но несериозен мъж, в който обаче може би се крие решението на проблема ѝ. Сериалът е просто невероятен! Представя много тежки моменти, трудности и тъмната страна на този спорт – големите очаквания и възползването от участниците, но и едновременно ни поднася една красива зимна приказка, изпълнена с любов, зрънце надежда и прекрасно пързаляне. Развълнувах се много пъти докато го гледах и всеки от героите ми стана много близък, затова и съм много тъжна, че ‘Netflix’ решиха да спрат сериала след само един сезон. Определено има страшно много потенциал и ви препоръчвам горещо да го гледате – макар и може би да не видим продължението му.

The Politician (TV Series 2019– ) - IMDbThe Politician
С извънредното положение най-накрая имам време да започна отдавна набелязаните сериали, а ‘The Politician’ бе в списъка ми още с излизането си. Сериалът проследява живота на млад мъж в последната си година в гимназията, който се е кандидатирал за президент на учениците и ще направи всичко, за да спечели тази позиция, а след нея – и тази на президент на САЩ. Неволите и тревогите му са разказани едновременно хумористично, но и са преплетени с дълбоки теми и тежки моменти, както в неговия живот, така и в живота на приятелите и съперниците му. Хуморът в сериала е страхотен, неочакваните моменти и изненадите са в изобилие, дълбоките персонажи, с лични драми и проблеми – също. Засягат се и много важни теми за съвременния човек и САЩ, които е добре да бъдат изобразявани в сериалите, и всичко това перфектно събрано и представено от някои доста добри актьори! Все пак сериалът е на Ryan Murphy, създателят на ‘Glee’ и ‘American Horror Story’. Горещо ви препоръчвам ‘The Politician’ – със сигурност ще се забавлявате и няма как да не ви стане интересно!

Rick & Morty - Portal плакат, постер, картинка | Posters.bgRick and Morty
Изключително съм благодарна на приятеля си, че ме накара да гледам ‘Rick and Morty’ преди две години, защото това определено е един от най-странните, забавни и mind-blowing сериали, които съм гледала, макар да е анимация, а епизодите да са само по 20-на минути. Края на 2019 най-накрая излязоха и първите пет епизода от четвърти сезон, а аз ги изгледах чак сега, но пък леле колко много се забавлявах! Винаги съм харесвала колко странно и необикновено е това шоу, но началото на този сезон е на съвсем различно ниво – сценарият е още по-добър, забавните моменти са още по-забавни, някои от ситуациите са супер изненадващи и объркващи, а камеотата и препратките към поп културата нямат край! Ако имате нужда от малко интергалактически истории, пълни с кръв, кражби, убийства, приключения, хумор, магия и много портали – веднага започвайте ‘Rick and Morty’! С всеки нов сезон става все по-добро!

Devs | FX on HuluDevs
Видях този сериал съвсем случайно в ‘HBO GO’, но след като разбрах за какво е и изгледах трейлъра му веднага поисках да го започна. За щастие, но и не съвсем, ‘Devs’ е минисериал и има само осем епизода, т.е. няма да има продължение, затова не ми тежеше толкова на съвестта да започна да гледам поредното нещо и бързо се потопих в историята на Лили Чан, млад софтуерен инженер, която след (само)убийството на приятеля си започва да има съмнения какво точно се случва в секретния отдел на технологичната фирма, в която двамата са работили. Темите, обхванати в ‘Devs’ са нещо, което всички сме чували, но което много трудно можеш да си представиш – мултивселената, детерминизъм, квантови частици (това вече и трудно се разбира). Много пъти ми се губиха термини от разговорите на героите и дори финала ме обърка малко или много, но цялостният сериал е първо – много красив, чак поетичен,  второ – изключително добре изпипан откъм детайли, скрити значения и философии. Определено го препоръчвам, в началото може да ви се стори леко бавен, защото действието се развива постепенно, но накрая ще си заслужава!

ZeroZeroZero (TV Series 2020- ) - Posters — The Movie Database (TMDb)ZeroZeroZero
Определено не губя и секунда в колебание какво да гледам, а направо започвам следващият сериал, като ‘ZeroZeroZero’ бе един различен, но доста добър избор. Отново разбрах за него съвсем случайно, но след препоръката на приятел нямаше как да не му дам шанс и въобще не съжалявам – потапяме се в една доста заплетена история за продажба на наркотици с три страни – мексиканските продавачите, италианските купувачите и брокерите – американците Линууд, осъществяващи връзката между останалите. Когато човек от семейството на купувачите обаче иска да попречи на пристигането на стоката, а при наркотрафикантите има проблеми с управлението, всичко тръгва надолу и семейство Линууд са принудени да преминат през редица препятствия и трудности, за да натоварят стоката обратно на надежден кораб и да я докарат безопасно до Италия. Очаквайте много кръв, убийства, стрелби, обрати и изненади, всички заснети по страхотен начин и заплетени майсторски. Страхотен сериал!

Amazon.com: Killing Eve: Season Two (DVD): Various, Various ...Killing Eve
След предишните по-тежки сериали определено имах нужда от нещо забавно и макар да не очаквах ‘Killing Eve’ да е сериалът, който да ми донесе тази емоция, останах приятно впечатлена още с първия му епизод – гонитбата между наемен убиец и агент, работещ в разузнавателните служби на Англия определено те кара да не спираш да се смееш! Главни герои в сериала са великолепната Виланел, нашият злодей, която изпълнява поръчки с убийства на тайнствена организация, и супер интелигентната Ийв – агентка на МИ-6, която тръгва по следите ѝ. Действието е представено много динамично – постоянно имаме смяна на пейзажа, забавните моменти не спират да се леят, а хуморът и държанието на Виланел те карат да я обичаш толкова много, че чак се притесняваш трябва ли да харесваш подобен психопат. Създателите на сериала и актьорите в него заслужават всички награди – историята е интересна, напрегната, забавна, с екшън, красоти, цветове и заплетен сюжет. Перфектен сериал за който и да било почитател на киното!

3 мнения за “Какво гледах през април 2020

 1. „Джуманджи“ са чудесно забавление. Но кога намери време да гледаш толкова? Особено сериали? Или просто си по-запалена от мен и ти е лесно 😀

  И аз харесах първия сезон на „Killing Eve“, само да спре да не ми се гледа нищо и ще стигна до него. Всички епизоди ли изгледа?

  „…мултивселената, детерминизъм, квантови частици“, дори не искам да знам повече! Май трейлърът на „Devs“ ми напомни на онези сериали с мистерии, които се влачат сто сезона и накрая никога не са задоволителни. Благодаря!

  Liked by 1 person

  • Ами с това извънредно положение нямах много какво да правя, затова наблегнах на сериалите. 😀 Но след това университета пак погълна живота ми и отиде…
   Да, всички епизоди, даже в момента върви 3 сезон и мноого ми харесва! Чакам го всяка седмица с нетърпение!
   О, ‘Devs’ е минисериал, така че не се влачи, но да, сложничък е, но пък и доста интересен. 🙂

   Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s