Прочетено напоследък #5

summer-reading-header

От доста време не съм споделяла с вас какво съм прочела напоследък, по простата причина, че доста дълго време не четох абсолютно нищо. Благодарение на лятото и свободното време през него обаче успях да наваксам поне малко с книгите, така че е време да ви представя последните книги, които четох (някои още от миналата година… oops). 

1. „Разстоянието помежду ни“ – Кейси Уест
Толкова отдавна не бях чела някой романтичен тийн роман, че вече изпитвах чистата нужда да поправя това. „Разстоянието помежду ни“ се появи като мой спасител и моментално открадна сърцето ми. Да, книгата има своите клишета тук и там, но понякога имаме нужда от точно такъв тип четиво, затова и я харесах страшно много. Сюжетът е прост – главната героиня е от бедно семейство, което не харесва богатите, а един слънчев ден в магазина им за кукли влиза сякаш перфектното богато момче. И останалото е история. Повече подробности – тук, оценка: 4/5 звезди!

2. „Злият крал“ – Холи Блек
Това е то книга и това е то продължение! Холи Блек не спира да ме изненадва, ядосва, радва и изпълва с всякакви емоции след прочитането на книгите ѝ, а „Злият крал“ е едно от най-достойните продължения, които съм чела! Повярвайте ми, не бихте искали да пропуснете тази книга за нищо на света, защото героите, политическата система, света и дори връзките между всичко са толкова сложни и добре изпипани, че ще ви се прииска и вие да сте част от елфическото кралство, с неговите проблеми, отрови, тайни и обрати, а Джуд и Кардан да оправят проблемите си и да си създават нови точно пред очите ви. Повече в ревюто ми, оценка: 5/5 звезди!

Tumblr3. „Мостът на Клей“ – Маркъс Зюсак
Много харесвам книгите на Маркъс Зюсак и съм чела всяка от тях, дори тези за братята Улф, на които и ми напомниха главните герои в „Мостът на Клей“ – най-новата книга на автора, която нямаше как да пропусна. „Мостът на Клей“ е една емоционална история за едно семейство от пет момчета, преживяло много след смъртта на майка им и изчезването на баща им. Маркъс Зюсак наистина е магьосник, щом се отнася до историите на обикновените жители – предал е неописуемо емоциите на героите, техните победи и провали, болката им и радостта им. Тази книга е за търсенето на себе си, справянето с емоциите и загубата на любим човек, намирането на воля да продължиш напред, да се бориш, да създадеш нещо вечно и красиво, както и да простиш. Във всяка книга на Зюсак се крие по някой урок, по завещана истина и мъничко магия – не пропускайте тази! Оценка: 4.5/5 звезди!

4. „И заживели щастливо за последно“ – Соман Чейнани
Още с първата книга от трилогията „Училището за Добро и Зло“ се влюбих в света на приказките, който Соман Чейнани е създала, но ето, че дойде и краят на това приключение или поне в тази му форма. „И заживели щастливо за последно“ е страхотен завършек на историята – отговори на всеки от въпросите, които имах, разказа приказката на нашите герои, а и на страничните персонажи, за които толкова време се бях чудила, по страхотен начин, а постоянното напрежение какво ще се случи, кой какво ще избере да направи, както и нестихващото действие ми помогнаха да не оставям книгата. Този свят ще ми липсва! Оценка: 4.5/5 звезди, ревю – тук.

5. „Нивганощ“ – Джей Кристоф
Доста време след излизането на последната книга от трилогията „Нивганощ“, аз най-накрая имах възможност да я започна… докато не осъзнах, че не помня почти нищо от първите две! Така че трябваше да забравя за малко за нея и да си припомня началото на историята на Мия Корвере, едно забележително и много опасно младо момиче, което е готово на всичко, за да отмъсти за баща си и дори да разруши цялата Република. Още първия път обикнах този свят страшно много, а втория насладата бе същата, ако не и по-голяма. Прекрасна книга, наситена с много кръв, съблазняване и тайни. Заслужени 5/5 звезди, а ето и старото ми ревю за нея.

Book Review: Godsgrave by Jay Kristoff (spoiler-free)6. „Божигроб“ – Джей Кристоф
Продължавам напред с трилогията „Нивганощ“, а именно с втората ѝ книга – „Божигроб“, която е още по-пропита с кръв, напрежение и тайни от първата! Мия се впуска в още по-опасно приключение, търсеща отмъщение за родителите си и готова на всичко, за да постигне целта си, докато започва да открива все повече отговори за същността и миналото си, като едновременно с това обаче в главата и се зараждат и все по-сложни въпроси. Нямам думи да опиша колко привързана се чувствам към тези герои и нямам търпение да видя какво ги чака нататък, особено след този невероятен край! 5/5 звезди, ревю – тук.

7. „Мраколуние“ – Джей Кристоф
Най-накрая стигнах и завършека на трилогията „Нивганощ“ – „Мраколуние“, която бе още по-комплексна, изпълнена с приключения, беди и много тайни. Тук читателят най-накрая получава отговор на всичките си въпроси, тайните са разкрити, маските – свалени, а бедите, през които Мия п реминава – безбройни. Джей Кристоф се е справил перфектно с обобщаването на трилогията си и със завършването ѝ – всяка една от сцените е на мястото си, изпипана и точна, а сюжетът се развива бързо, действието е нестихващо и пропито с напрежение. Не бих мечтала за по-добър край на тази история, макар че Мия ще ми липсва много. Изумителна книга, която няма как да не получи 5/5 звезди. Ревю – тук.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s