Какво гледах през август 2020

Untitled-1

Лятото вече е почти към своя край и е време за последната доза филми, които съм изгледала необезпокоявана от университет или работа. Макар мечтите ми да наблегна на сериалите това лято да не се сбъднаха, все пак изгледах няколко филма този месец, но, за съжаление, много малко от тях наистина ми харесаха. Кои са те – ще прочетете долу!

Yesterday (2019 film) - WikipediaYesterday
‘Yesterday’ е една забавна комедия с леки фантастични нотки, която разказва за млад музикант, който няма особен успех със стартирането на кариерата си, докато един ден не се случва нещо доста необичайно – токът в целият свят спира за 12 секунди, а в този момент Джак Малик го блъска автобус. И животът му се променя изцяло, след като със събуждането си осъзнава, че никой не знае за съществуването на ‘The Beatles’, а той самият помни песните им… и решава да ги напише наново! Доста готино филмче, бе много забавно да проследявам реакциите на героите, както и да си помисли човек какъв ли би бил света без известни музиканти, променили музикалната история, както и без някои известни марки като „Coca-Cola“ дори! Препоръчвам го!

Dora And The Lost City Of Gold – Филми в Google PlayDora and The Lost City of Gold
Не харесвам изобщо Dora, винаги съм се дразнила от детското предаване, но по незнайна за мен причина, една вечер, когато нищо друго не ми се стори достатъчно интересно, реших да изгледам игралния филм, като ме спечели най-вече кой е в главната роля – Isabela Merced, която много харесвам. Е, филмът не стана един от любимите ми, но беше свежа глъдка насред тази изтощителна година, която да ме забавлява за час и половина и да ме заведе на приключение из джунглата. Най-нелюбими ми бяха препратките към оригиналното предаване, когато Дора тръгваше да пее или да говори на хората зад екрана, което никога не съм харесвала, но ако забравим за тези няколко части то имаме едно забавно семейно филмче, от което децата биха останали най-доволни!

The Addams Family (2019) - IMDbThe Addams Family
Следващ в августовските ми избори е ‘The Addams Family’ и най-новата му анимационна версия. Много харесвам филмите за семейство Адамс, страшно забавни са ми и е много интересно да проследявам динамиката на това странно и чудато семейство, затова нямах търпение да видя как са я представили под формата на анимация. Първо, подбрали са чудесен и доста известен състав за озвучаването на героите, който със сигурност допринесе за насладата от филма, второ, очаквах някакъв нов прочит на позната история, но проследихме членовете на семейството в нова история, поставена в доста по-съвременна среда, макар със старинни проблеми. Приятен филм за почитателите на тази фамилия!

Ganzer film ]]! Work It (2020) Online Mp4 ~ Deutsch stream 4k ` — komplett  anschauen | by Kristian Rudine | Aug, 2020 | MediumWork It
‘Netflix’ не се спират с музикалните си филми напоследък, а ‘Work It’ е най-новото им попълнение със Sabrina Carpenter и Jordan Fisher в главните роли. Sabrina играе Quinn, момиче обсебено от мечтата да влезе в университета Duke, което, макар многото ѝ извънкласни дейности и перфектният ѝ успех, се оказва нелесна задача, докато не лъже, че е част от отбора по танци… а всъщност изобщо не може да танцува. Започва трескава подготовка за наближаващия конкурс по танци, както и търсенето на достатъчно добър отбор, който да я отведе до там. По пътя Quinn не само намира себе си, но и нова страст, преосмисля мечтите си и дори се запознава с доста талантливо и сладко момче, което да ѝ помогне. Перфектният филм за почитателите на комедията, романтиката или танците.

Bloodshot (2020) - IMDbBloodshot
Продължаваме с августовските филми и един екшън за супергерои – ‘Bloodshot’, чийто трейлър събуди любопитството ми още миналата година. В главната роля е Вин Дизел, играещ американски войник, който бива отвлечен, убит, а по-късно съживен чрез суперсекретна и скъпа технология, която го превръща в машина за убиване – изведнъж вече е почти недосегаем за куршуми и изобщо наранявания, тъй като кръвта му е изградена от нанити, които го лекуват и поддържат жив. Имаше доста екшън, макар филмът да е класифициран като PG-13, което за мен е минус, тъй като се загуби малко от магията на битките. Определено очаквах нещо по-кърваво. Самият филм също не се нарежда сред любимите ми, макар да бе интересен – всичко се развиваше твърде бързо, а случките се усещаха някак статични и далечни. Очаквах доста повече.

Artemis Fowl poster.jpgArtemis Fowl
Бях срещнала този филм първо в Замунда, а след това и в HBO Go, като реших да го изгледам съвсем случайно, без особено мислене и проверка на рейтинги, които, както след това видях, всъщност са доооста ниски. Филмът разказва за едно момче – Артемис Фоул, което след отвличането на баща си е принудено да разбере, че в този свят съществуват не само хора, но и феи и какви ли не други създания, а тези феи искат от него да намери ценна и опасна реликва. Лично на мен филмът не ми хареса особено, действието се развиваше прекалено бързо – все пак имаме само час и половина, а историята не бе особено добре обяснена, както и изглеждаше, че някои от мотивите са взаимствани от „Мъже в черно“. Разбрах, че филмът е направен по книга и съм сигурна, че тя е доста по-добра от него, но този път Дисни далеч не са се справили добре.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s