Какво гледах през септември 2020

outdoor_movie

За жалост, лятото отново достигна своя край, а с него идва и началото на новата учебна година, което означава повече отговорности и по-малко свободно време. През септември далеч не успях да изгледам толкова неща, колкото първоначално предвиждах, но поне попаднах единствено на заглавия, които наистина харесах. Да се надяваме октомври и есенната магия, която носи, да бъдат по-ползотворни откъм този вид изкуство!

ФИЛМИ

The Man from U.N.C.L.E. (2015) - IMDbThe Man From U.N.C.L.E
След като три години най-добрата ми приятелка ме кара да изгледам този филм, аз най-накрая склоних, макар и през цялото време да подозирах, че ще ми допадне. Не очаквах обаче да ми хареса чак толкова много, както и да се окаже толкова забавен, с интелигентен хумор и заплетена история. Действието се развива през 60-те години на миналия век, като двама агенти са изпратени на мисия да намерят изключително опасна и важна бомба, която може да застраши целия свят. Първоначално мразещи се един друг, агентите постепенно започват да свикват да работят заедно, а към края дори стават още по-добри работещи в екип. Към малкото им дуо е включено и момиче – прекрасната, но много умела и борбена Габи, която е ключът към намирането на бомбата и спасяването на света. Филмът бе страшно забавен, забъркан, изключително добре заснет и пълен с напрежение. Препоръчвам го горещо!

Amazon.com: Gifted [DVD] [2017]: Movies & TVGifted
Попаднах на ‘Gifted’ съвсем случайно една съботна сутрин, когато го даваха по телевизията и веднага се загледах, най-вече заради страшно очарователната Mckenna Grace, но и заради интересният сюжет на филма – млад мъж се грижи за надарената си племенница, Мери, която е дете-чудо – само на седем години, тя вече решава математически уравнения, с които дори колежани не биха се справили, наследила таланта на майка си – гениална математичка, която обаче е отнела сама живота си.  ‘Gifted’ проследява започването на Мери в обикновено училище и как баба ѝ я открива, а след това се опитва да я вземе под грижите си – нещо, което нито Мери, нито вуйчо ѝ желаят. Следва дълго дело за попечителство, а междувременно наблюдаваме живота на малката Мери и какво е да си гениален от съвсем малък. Страхотен филм, задължително му обърнете внимание!

Unpregnant - WikipediaUnpregnant
Още с излизането на трейлъра на ‘Unpregnant’ реших, че трябва да изгледам този филм, а участващите актьори – Барби Ферера от „Еуфория“ е в една от главните роли, и сюжета – младо момиче разбира, че е бременна и ѝ се налага да прекоси цял САЩ, за да направи аборт, ме спечелиха още повече. Темата за аборта винаги е била много спорна в САЩ и във филма това също се забелязва – имаме много герои, които открито изразяват мнението си против тази процедура, но и такива, които осъзнават колко важно е това решение. Освен трудността за взимането за решение за аборт и криенето му, главната ни героиня Вероника е принудена да се справи с още какво ли не – от неприятности и неочаквани изненади по пътя, до досадното ѝ гадже-преследвач, както и възобновяването на приятелството ѝ с най-добрата ѝ приятелка от детството – Бейли, която е и човекът, който я придружава. Харесах филма много, бе едновременно забавен, но и възможно най-истински – препоръчвам ви го!

СЕРИАЛИ

Warrior Nun (TV Series 2020– ) - IMDbWarrior Nun
Започнах ‘Warrior Nun’ съвсем случайно, след като видях няколко снимки с цитати от сериала в Instagram, та реших да си го изтегля и да видя за какво иде реч. В центъра на сюжета е главната ни героиня Ава, която след като умира бива съживена обратно от ангелски ореол, поставен в гърбът ѝ, който има магически способности и ѝ позволява да преминава през стени, лекува я и усилва уменията ѝ. Ава обаче е принудена да се включи в секта на монахини, заклели се да бранят света от демони, което далеч не ѝ харесва – след като години наред е била парализирана и закотвена в манастир, Ава изобщо не желае отново да има вземане-даване с църквата. Мечтите обаче невинаги се сбъдват по начина, по който желаем, и Ава все пак намира начин да се помири с бъдещите си сестри, като междувременно открива и дълбоко пазена тайна за възможния произход на демоните и постоянното им появяване в обикновения свят. Като цяло, сериалът ми хареса, макар на моменти да ми ставаше малко скучно и да губех съсредоточеност върху това какво точно се случва. Имаше някои забавни моменти, развличащи иначе тъмната история, а героите определено ми харесаха много – Ава с нейният непукизъм и постоянен сарказъм, както и останалите от монахините, всяка от които с различен характер, но обединени в едно цяло и борещи се за мисията си. 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s