Какво гледах през октомври 2020

Untitled-1Октомври е месецът на страшните филми, но аз лично не мога да гледам такива, тъй като съм прекалено голяма паника и след това не бих могла да спя. Все пак успях да изгледам един тематичен филм, който много харесах, всички останали бяха просто филми за настроение, от които обаче също имаше доста добри попадения, а кои са те – ще прочетете надолу!

ФИЛМИ

Enola Holmes (film) - WikipediaEnola Holmes
Още щом видях, че ‘Enola Holmes’ предстои да излезе, веднага се развълнувах и бях сигурна, че ще го изгледам! Само погледнете актьорския състав, който се е събрал – Мили Боби Браун, Сам Клафин, Хенри Кавил, Хелена Бонъм Картър и други. В центъра на сюжета е младата Енола, която живее единствено с майка си, докато един ден майка ѝ не си заминава без да каже дори дума, но оставяйки подарък за умната госпожица. Самата Енола цял живот се е подготвяла за живот по стъпките на брат си – Шерлок Холмс, като се е обучавала на дешифроване, химия, бойни изкуства и литература. Следват безброй препядствия и приключения на пътя на Енола в издирването на майка ѝ, както и среща с млад лорд, който едновременно я изнервя и запленява. Филмът е просто страхотен, пълен със загадки, напрежение и екшън. Актьорите са перфектни в ролите си, а Енола е толкова запленителна и харизматична, че няма как да не я следиш с любопитство. Бих го гледала отново!

My Top 10 Picks: Halloween Movies Streaming On Netflix #Stream… | Nightmare  before christmas wallpaper, Nightmare before christmas movie, Nightmare  before christmasThe Nightmare Before Christmas
Както вече може би знаете, не съм голям почитател на страшните филми, но ми се иска да усетя поне малко духа на Хелоуин, празника на месец октомври, затова и реших да си пусна една Хелоуинска класика, която пък може да мине и за коледен филм – ‘The Nightmare Before Christmas’. Сюжетът се върти около Скелета Джак, който е краля на града Хелоуин, и след поредния отпразнуван Хелоуин чувства празнота, която някак си желае да запълни. Това го довежда до намирането на града Коледа, а оттам Джак решава той също да си направи такъв празник, което обаче води до купища проблеми. Филмчето много ми хареса, определено трябваше да го гледам още преди години и ви го препоръчвам горещо за този есенен сезон!

Mulan (2020 film) - WikipediaMulan
Постоянно забравях, че е излязла нова версия на анимацията „Мулан“, а именно игрален филм по нея, но този месец най-накрая стигнах до екранизацията. Гледала съм оригиналния „Мулан“ няколко пъти, но, типично за мен, не помня много от детайлите. Спомням си отлично обаче героите, които липсваха тук, като дракончето Мушу и дори Ли Шанг, любовния интерес на Мулан, който бе изцяло сменен от друг мъж. Доста неща бяха променени, сравнени с анимацията, имахме дори чисто нов злодей, жена със сили като на Мулан, която единствено желаеше света да я приема такава, каквато е. Филмът бе много по-мрачен от анимацията, нямаше нито песни, нито обичайните закачки и комедийни нотки, а само много мрак и натовареност. Ако го сравняваме с предшественика му, филмите нямат почти нищо общо, но ако гледаме на него като отделен филм, може да се каже, че е хубав, ако си затворим очите за доста детайли. Оставям ви да прецените сами!

Onward | Disney MoviesOnward
Последният филм за месец октомври е една нова анимация – ‘Onward’, разказваща за двама братя, които получават възможност да прекарат един ден с мъртвия си баща чрез изпълняване на тайно заклинание. В свят, където магията се е позабравила заради новите технологии, Иън и Барли се озовават в центъра на приключение, водещо до опасен и могъщ камък, способен да върне баща им обратно при живите за 24 часа. Пред двамата братя се откриват множество проблеми, трудности и възможности за сближаване и рискуване, с които те се справят почти безпроблемно, водени от целта си. Обикновено много трудно започвам да гледам анимации, но тази ми бе препоръчана от най-добрата ми приятелка и мога да кажа, че останах очарована! Страшно мил филм, подходящ за любителите на магия, приключения и забавни ситуации. Не го пропускайте!

СЕРИАЛИ

Buy Prison Break: Season 1 (6-disc) - DVDPrison Break
След като години наред слушам колко добър е „Бягство от затвора“, който със сигурност знаете и някои от вас вероятно са гледали, най-накрая реших и аз да започна да го гледам, по препоръка на приятеля ми. Едва на първи сезон сме, но вече виждам колко добър е този сериал, колко напрегнат, изпипан откъм детайли, интересен и вълнуващ е! През цялото време между епизодите мисля какво ли ще се случи в следващия, как ли ще се развие действието и какво ще стане с вече любимите ми герои. Притеснявам се и се вълнувам заедно с тях, а това единствено показва майсторството на сериала, щом въздейства на зрителя по този начин. Нямам търпение да продължа с историята на Майкъл Скофийлд и Линкълн Бъроус, а ако вие също сте се чудили дали да му дадете шанс, отговорът определено е „да“!

Emily in Paris' underwhelms across the board - The Tufts DailyEmily In Paris
Предполагам всеки от вас вече е чувал за ‘Emily In Paris’, един от най-нашумелите сериали напоследък. Естествено, като любител на сериалите, нямаше как да пропусна това заглавие и веднага ви казвам, че много ми хареса! Обожавам всяка от сцените в Париж, колко красиво е всичко показано, забележителните тоалети, обстановката, храната и просто цялостната атмосфера! Наистина успява да те доближи поне малко до този така романтичен град и да те омагьоса за няколко часа. Самата история реално не е нищо особено – момиче се мести в Париж по работа и е принудено да пасне на тамошното общество, едновременно справяйки се с омразата на шефката си и опитите да се издигне в кариерата, но Лили Колинс е страшно сладка, а сюжетът, макар предвидим, е толкова лек и ненатоварващ, че е перфектен за почивните дни, когато имате нужда единствено от отдих и релакс. Сигурна съм, че момичетата ще го оценят!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s