Прочетено напоследък #6

tumblr_pfn82gVHXt1war8aao1_400

Ето, че е време и за последното „Прочетено напоследък“ за годината, тъй като, за жалост, не мисля че ще прочета повече книги в близкото бъдеще… Повечето книги са от лятото, като само две са от края на годината, но –  приятно четене!

1. „Бурята“ – Нийл Шустърман
След като останах толкова впечатлена от „Косачи“, нямаше как да не посегна и към „Бурята“, макар и след толкова дълга пауза. Нямах търпение да се срещна отново с любимите си Цитра и Роуан, както и да видя какви точно проблеми им е подготвил Нийл Шустърман този път. „Бурята“ е буря от събития, емоции, мисли кое е правилно и кое – не, както и трудности като това как да бъде взето най-правилното решение. Тя ме изненада дори повече от „Косачи“, с неочакваните си събития и забързаното и нестихващо действие! Не пропускайте това бурно приключение, защото остава единствено последната книга. 5/5 звезди, ревю – тук.

2. „Кралица на нищото“ – Холи Блек
Вече ще свързвам летата с трилогията на Холи Блек, тъй като я започнах миналото лято, а я завършвам през това. Едновременно нямах търпение да разбера какво ще се случи в края на историята на Джуд и Кардан, но и знаех колко много ще ми липсват тези герои. Е, книгата бе страхотна, изпълнена с напрежение, разкрити тайни и битки, но, за мое огромно съжаление, бе прекалено кратка – едва 300 страници! Поради това някои от събитията изглеждаха леко прибързани и без особена спирка, за да ги осмислим, затова давам 4/5 звезди, но иначе – прекрасен край! Повече – в ревюто ми.

The Typed Writer — The Toll Book Review3. „Звън“ – Нийл Шустърман
За съжаление, колкото и да бях развълнувана за започването на последната книга от трилогията на Шустърман, „Звън“ далеч не бе това, което очаквах. Книга три бе доста дълга и на моменти ми се струваше, че историята е разтеглена прекалено много, като повечето от нещата можеше да се разкажат и без дадени ненужни подробности. Най-липсващото в историята обаче бяха самите главни герои – Роуан и Цитра, които ние почти не видяхме и които през повечето време бяха разделени. Бе обърнато ненужно много внимание на други и нови герои, които, според мен, дори не успяха да покрият очакванията за голямото финално разкритие. Затова и оценката ми е 3.5/5 звезди. Ревю – тук.

4. „Изчезващата стълба“ – Морийн Джонсън
Морийн Джонсън определено има талант за писане на криминални истории, които да държат читателя в напрежение, да го потапят все по-дълбоко в света си и да го карат да търси отговора заедно с героите, да се чуди и лута кой и защо ли е извършил даденото престъпление. Втората книга от трилогията „Искрено коварен“ бе още по-добра от първата, като историята се заплита все повече, а героите ми стават все по-любими! Криминалните истории също се увеличават, като във всяка следваща книга имаме да разследваме все повече неща и да взимаме под внимание все повече улики. Страхотна книга и заслужени 5/5 звезди, а повече – тук.

5. „Призраци от Пазара на сенките“ – Касандра Клеър и колектив
Толкова много обичам книгите на Касандра Клеър, че е невъзможно тя да публикува някоя, а аз да не я прочета, като случаят с „Призраци от Пазара на сенките“ също е такъв. Това е роман с разкази за различни герои от света на Ловците на сенки, но обединени от един много любим мой персонаж – Джем Карстерс, неговите посещения на различните пазари в различните части от света, както и мисията му да намери изгубеният наследник на Херондейл. Разказите бяха много разнообразни, всеки с различни герои, някои нови, някои – не, в стари и нови епохи и изпълнени с какви ли не приключения. Препоръчвам я горещо на почитателите на поредицата! Оценка: 4.5/5 звезди, ревю – тук.

Unbury Carol: A Bizarre Western, Horror, and Magical Realism Mash-Up -

6. „Ковчегът на Керъл“ – Джош Малерман
Може би някои от вас знаят, че много харесвам книгите на Джош Малерман, а „Ковчегът на Керъл“ стоеше на рафта ми от доста време и чакаше търпеливо своя прочит. С настъпването на есента започват да ми се четат и гледат все по-мрачни и дори зловещи романи и филми, затова и тази книга бе перфектният избор. Очакванията ми всъщност не бяха надминати, защото на моменти книгата ми се стори твърде повтаряща се и развиваща се по-бавно от очакваното, но през останалото време бе пропита с напрежение и чудене какво ли ще се случи и какви разкрития крият загадките в нея. Ако беше малко по-кратка и сбита със сигурност щеше да е още по-добра! Героите бяха интересни, състоянието на Керъл – още повече, а атмосферата на Дивия Запад те поглъща изцяло. Дори толкова, че да се уплашиш от описаните зловещи създания. Повече – в ревюто ми, оценка: 3.5/5 звезди.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s