Какво гледах през януари 2021

watching-tv-netflix-quarantine

Януари, както винаги, бе доста натоварен с изпити и учене, но пък наблегнах на филмите във времето си за почивка и успях да изгледам цели десет заглавия, както и да завърша един сериал, като останах много доволна от всичко. Доста силно начало на новата година, а ето и предложения за вашата следваща филмова вечер!

ФИЛМИ

Резултат с изображение за „palm springs“Palm Springs
‘Palm Springs’ ми бе препоръчан от приятел, но и не спирах да го срещам в списъците с най-добри филми за 2020 година. В центъра на сюжета са Найлс и Сара, първоначално непознати, които се срещат на сватба, но мъжът крие тайна – преживява този сватбен ден за може би вече стотен път. След странни обстоятелства, включващи стреляне по Найлс и мистериозна пещера, Сара също попада в този цикъл на времето, а двамата започват да се опитват по всякакви начини да избягат от омагьосания кръг, докато същевременно се опознават все по-добре и достигат до някои доста дълбоки мисли и разговори. Много обичам подобен тип филми, винаги ми е интересно как ли ще излязат героите от цикъла, както и какво точно го е причинило. Забавно е и да гледаш по колко различни, но същевременно еднакви начина може да премине един ден, докато героите вече са на ръба на отчаянието. ‘Palm Springs’, първият ми филм за 2021, бе страшно интересен и много добър – препоръчвам ви го горещо!

Резултат с изображение за „the prom“The Prom
Нямах търпение да гледам този филм, защото много обичам мюзикъли, актьорският състав е просто невероятен – Мерил Стрийп, Никол Кидман, Джеймс Корден и още, а идеята звучеше доста интересно – отменят бала на цялото училище, защото младо момиче – Ема, иска да отиде на него с приятелката си, а това не се възприема добре от родителите и те не желаят да го допуснат. Тогава група бродуейски актьори решават да помогнат не само на Ема, но и да вдигнат своя рейтинг и отиват в Индиана, за да се справят с този проблем. Филмът много ми хареса – беше забавен и страшно музикален – песните веднага ти се забиват в главата, а танците бяха страхотни. Имаше и някои доста добри послания, като това да приемаме другите такива, каквито са, но и колко е важно да правим неща за останалите, без да очакваме нещо в замяна. Дайте му шанс ако и вие обичате мюзикъли – няма как да не ви хареса!

Резултат с изображение за „the old guard“The Old Guard
Този филм на Netflix ми бе препоръчан от приятелка и след като разбрах колко много ѝ е харесал, нямаше как и аз да не му дам шанс. Реших да го започна на сляпо, без да знам каквото и да било за него, освен че има екшън и битки, и първоначално бях леко объркана, докато не разбрах за какво всъщност става дума – главните лица са група хора, които не могат да умрат, възстановяват бързо раните си и са живи от векове. А сега някой е тръгнал по петите им. Най-известното лице във филма е Шарлийз Терон, която е все така великолепна, но не липсват и други познати актьори, а историята е доста завладяваща и държаща те в напрежение – не знаеш кой от къде ще изскочи и на кой ли това няма да му е последния ден за живот. Идеята за безсмъртието обаче, особено изживяно сам, е толкова депресираща и стресираща, че се радвам, че тези неща стават единствено по филмите. И все пак, не пречи да се замислим малко, както и с какви ли дела бихме запълнили дните си. Много добър филм!

Резултат с изображение за „yes god yes“Yes, God, Yes
На „Yes, God, Yes“ бях попаднала съвсем случайно преди година и нещо, даже не помня по какъв начин, но забелязах Наталия Дайър в него, която харесах много в ‘Stranger Things’, и веднага му изгледах трейлъра и го добавих в списъка за гледане. Филмът обаче напусна този списък чак сега, когато ми се гледаше нещо кратко (само час и 18 минути!), забавно и леко – а какво по-подходящо от история за порастването на младо момиче, което учи в католическо училище и му натякват всеки ден как ще отиде в Ада, ако върши най-обикновени неща, а то просто иска да живее живота си, докато се бори с проблемите на тийнейджърството и всички емоции и чувства, които го съпровождат. Филмът ми хареса доста, очаквах да е доста странен, защото е от тези, които участват по разни фестивали, но беше страхотен и учещ младите, че няма нищо лошо в това да опознават себе си, както и че всеки от нас има своите „грехове“, което може би само по себе си означава, че те са нещо напълно нормално.

Резултат с изображение за „love and monsters poster“Love and Monsters
Голяма фенка съм на Дилън О’Браян още от ‘Teen Wolf’, а за ‘Love and Monsters’ разбрах съвсем случайно, след като го срещнах в Замунда. Филмът обаче се оказа дооста добър и ме изненада приятно –  приключенско фентъзи с щипка романтика, достатъчна, за да накара главния ни герой да поеме по път на опасности и преоткриването на себе си. В свят, където химически ракети са довели до мутирането на повечето животни, нищо не е сигурно и всеки ден може да ти е последен, а Джоел решава да рискува всичко единствено, за да се събере отново с момичето, което обича. И което не е виждал от цели седем години. Джоел го очакват доста неприятности, но и приятни срещи – с очарователно и много умно куче, както и с малко нахакано момиченце и мъдър мъж. Чудовищата обаче дебнат отвсякъде, за да си хапнат от младежа, но любовта му помага да премине през всичко. Много добър филм, препоръчвам ви го!

Резултат с изображение за „guns akimbo“Guns Akimbo
Бях виждала доста миймчета от ‘Guns Akimbo’, но дори не знаех името на филма, докато не го срещнах в една класация с нови комедии. Филмът разказва за програмист, който е меко казано отчаян от живота си, наскоро се е разделил с приятелката си и единственото, което му носи щастие, е да тормози троловете в Интернет. Докато не пише в опасен сайт, свързан с опасно състезание за убийци, чиито собственици бързо намират Майлс и за наказание закрепят с болтове пистолети за ръцете му, като му дават бойна задача да убие най-добрия шампион на състезанието. ‘Guns Akimbo’ беше пълен с кръв, екшън, още кръв, още екшън и малко комедия, а в главната роля е Даниъл Радклиф, но пръчката на Хари Потър този път е заменена от огнестрелни оръжия. Доста кървав и дооста напрегнат!

Резултат с изображение за „wreck it ralph“Wreck-It Ralph
Не съм по анимациите, но вече ми става жално, когато най-добрата ми приятелка за пореден път ми каже „И тази анимация ли не си гледала?“, та реших тази година да дам шанс на повече анимационни филми, започвайки с ‘Wreck-It Ralph’, който е излязъл през далечната 2012 година! Всъщност покрай излизането на втората част на филма се зароди интереса ми към него, но така и не му се посветих. ‘Wreck-It Ralph’ обаче се оказа доста интересен и забавен, както и просто очарователен. Малката Ванилъпи е такова съкровище – досадно, очарователно, забавно и неспиращо пред нищо за своята цел, а Ралф доказа, че не е задължително злодеите винаги да са лоши – понякога са по-добри дори от героите. Нямам търпение за втората част – не бих пропуснала следващото приключение на Ралф и Ванилъпи!

Резултат с изображение за „ralph breaks the internet“Ralph Breaks the Internet
Нямаше как след ‘Wreck-It Ralph’ да не изгледам и втората част, а ‘Ralph Breaks the Internet’ ми хареса дори малко повече от предшественика си! Във втория филм отиваме на приключение в мистериозния Wi-Fi, където Ралф и Ванилъпи търсят кормило за играта ѝ, след като то се чупи заради намесата на Ралф… в Интернет обаче нищо не е такова, каквото изглежда и пред двамата изникват доста изненади, неочаквани проблеми и голяма нужда от пари. Много ми хареса как са представили Интернет – всичките му pop-up реклами, пренасочването и търсенето в различните търсачки, както и всеки от сайтовете. Определено сценаристите са помислили за всичко. Любима ми беше и срещата на Ванилъпи с принцесите на Дисни – как ги преобрази и понаучи нещо от тях, а също и те от нея. Много сладък и приятен филм, препоръчвам го горещо!

Резултат с изображение за „promising young woman poster“Promising Young Woman
Това е още един филм, който не спираше да ми излиза из торенти и класации, но аз не знаех нищо за него и все не си го пусках. Докато накрая не издържах, особено след като видях, че е от създателите на ‘Killing Eve’. Очаквах една поне малко забавна история, но се оказа, че се разказва за доста мрачна тема – изнасилване, и опитите на една жена да отмъсти за приятелката си. Заради това и единствената комедия, която съществува във филма, е представена доста по-тежко, имайки предвид върху какво е основана, а именно сексуалния тормоз върху някоя жена. Филмът доста добре представя мнението на хората за жертвите на изнасилване, как всички смятат, че едва ли не са си го заслужили, както и колко тежка следа бива оставена в съзнанието на жертвата, докато изнасилвачът продължава с живота си безнаказано. ‘Promising Young Woman’ ми хареса, бе с доста интересна развръзка, която не очаквах, но далеч не е леката история, за която се надявах. И все пак, дайте му шанс – актьорската игра е страхотна!

Резултат с изображение за „boss level“Boss Level
Последния филм за месеца е доста подобен на първия, защото главния ни герой отново е заседнал в цикъл на времето, но този път причинен нарочно. Рой започва всеки ден с опит на някой да го убие, последвани от още няколко опита, от които поне един успешен. Тогава деня свършва, а следващия започва по същия начин и така стотици пъти… докато не се усеща, че може би разговора с жена му от предната вечер, за мистериозната машина, контролираща времето, е бил по-важен, отколкото му се е сторил. Филмът ми хареса много, бе напрегнат и с постоянно действие, което не ти позволява да отлепиш очи от екрана, а комедийната нотка бе страхотна и точно толкова, колкото трябва, за да се накефиш максимално. Много екшън, много убийства, безкрайни възможности за изживяването на един и същи ден и комедия с щипка любов. Няма какво повече да иска човек!

СЕРИАЛИ

Резултат с изображение за „prison break poster“Prison Break
Бях ви споменала, че започнах да гледам ‘Prison Break’, след като толкова години само бях чувала за него и просто трябваше да се уверя колко добър е. А е страшно добър! През януари най-накрая успях да го догледам и останах много впечатлена от цялостната история, актьорската игра и невероятният ум на главния герой – Майкъл Скоуфийлд, който е готов на всичко за семейството си. Бе ми изключително интересно да гледам как се осъществяват плановете на Майкъл да избяга от затвора (повече от веднъж), да свали някой друг влиятелен човек, а след това да започне работа с него, за да му върне, каквото му е отнел… или пък не. Почти никога не успявах да разбера какво точно са измислили сценаристите и как ще се развие историята, изненадвах се всеки път и няма как да съм по-щастлива от това. Героите до един ми станаха любими (без злодеите, но дори някои от тях с времето се доказаха и ми станаха много интересни), а всеки сезон бе пълен с напрежение, тайни и загадки. Невероятен сериал, който задължително трябва да гледате, ако все още не сте – със сигурност ще ви хареса, класика е!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s