Какво гледах през август 2021

df1c491216fc850099cab2108278e0c97cd3045c56b389634b3cc29f7f415df3

Доста отдавна не съм писала подобна публикация, но истината е, че последните няколко месеца не бях гледала абсолютно нищо, като първият филм и сериал в този пост са от месец април, след което, до началото на август, бях във филмова пауза. Това се дължеше на доста неща, главно стреса около завършването ми и изготвянето на дипломна работа, но това вече приключи и е време отново да се завърна към едно от любимите ми хобита, а именно откриването на нови интересни филми и сериали!

ФИЛМИ

The Wave (2015) - IMDbThe Wave
Макар природните бедствия да ме плашат изключително много, както и трябва, филмите за тях са ми много интересни. И малко притеснителни. Норвежкият филм ‘The Wave’ разказва за, изненадващо, огромна вълна, която се появява вследствие на свиване на земни маси, а малкото градче в подножието на планината е принудено да се евакуира по възможно най-бързия начин, за да се спаси от наближаващото цунами. Историята започна леко бавно, с опознаването на героите и ситуацията, в която се намират, но след това с приближаващото бедствие нещата се позабързаха значително и скоро всеки правеше най-необходимото, за да спаси живота си и семейството си. Филмът определено ми хареса, борбата на героите бе представена доста добре, а трагичността на събитието няма как да не ти повлияе. Накара ме и да се замисля колко ли неща биха били различни, ако хората действаха по-бързо и обмислено, отколкото да рискуват животи, защото не им се занимава.

Black Widow (2021) - IMDbBlack Widow
Както може би вече знаете, много харесвам филмите на Marvel и със сигурност бих гледала всеки един от тях, ако имам възможност да го направя. Нямах търпение да се докосна до „Черната вдовица“, филмът, който чакахме с години, разказващ историята на Наташа Романов, първата жена-отмъстител. Очаквах интересна история, изпълнена с екшън и точно това и получих, но между всички битки се криеше още и добра доза комедия, както и дълбока драма, свързана с детството, което Наташа е имала, или по-точно – липсата на такова. „Черната вдовица“ определено съдържаше всичко, което трябваше – запозна ни по-отблизо с историята на Наташа и как се е превърнала в жената, която познаваме, а също така разкри бегли детайли за мисията на Наташа и Клинт в Будапеща, за която чуваме реплики вече няколко филма. Освен история за миналото на Наташа, филмът ни представи и чисто нова история с нови злодеи, които имаха нужда от надвиване, което, разбира се, е плюс за зрителя – няма по-голяма наслада от екшън сцените с някой злодей. Трябва да отбележа и невероятната игра на Флорънс Пю в ролята на сестрата на Наташа – Елена, като синхронът между двете и цялостните им взаимоотношения бяха много интересни и забавни за наблюдаване. Надявам се да виждаме по-често Елена, особено след настръхващия край на този филм. Нямаше как да не ми хареса!

Escape Room (2019 film) - WikipediaEscape Room
Гледах ‘Escape Room’ още с излизането му и много ми хареса, а наскоро съвсем случайно разбрах, че ще има втора част на филма, затова нямаше как да пропусна и да не му се насладя за втори път, припомняйки си събитията там! Второто гледане на филма бе също толкова вълнуващо, независимо, че знаех какво ще се случи – пред мен се разкриваха детайли, незабелязвани досега и направиха гледането също толкова интересно. Нямам търпение да разбера какво ще се случи по-нататък – дали оцелелите герои ще се справят повторно с чакащите ги предизвикателства и дали ще успеят да изведат наяве истината за случилите се събития!

Escape Room: Tournament of Champions - WikipediaEscape Room: Tournament of Champions
Както вече казах, съвсем случайно разбрах, че е излязла втора част на ‘Escape Room’, но след като първият ми хареса толкова много, просто нямаше как да не отида да гледам и втория! Той, за жалост, бе малко по-кратък от първия, но също толкова изпълнен с напрежение и много ми хареса! Пред зрителя отново бяха поднесени доста „зали“ с всякакви загадки и мъчения, които участниците в битката на живот и смърт трябваше да преминат. Не всичко е такова, каквото изглежда обаче, а в този филм имаше още повече обрати и изненадващи събития. Зои и Бен, за жалост, отново бяха изправени пред множество трудности в борбата със злите Минос, като този път се бориха дори по-силно, за да оцелеят, за да могат след това да разкрият злините, причинени от тази толкова потайна, но опасна корпорация. Дали ще успеят да победят обаче – оставям да разберете сами!

Raya and the Last Dragon (2021) - IMDbRaya and the Last Dragon
Обещах си, че тази година ще започна да гледам повече анимации, а ‘Raya and the Last Dragon’ бързо привлече вниманието ми, най-вече заради името, което е доста познато в нашата държава. Признавам, че нямах представа какво да очаквам от филма, защото дори не се бях поинтересувала от сюжета му – вече знаех, че ще го гледам. Филмът съдържаше доста мотиви, познати на всички ни, но пък бе много интересен и увлекателен, а героите – истински и забавни. Анимацията също бе страхотна, но не съм и очаквала нещо по-различно. Изненадах се единствено, че нямаше песни, тъй като те са често срещани във филмите на Дисни, но явно този път са пропуснали. Независимо от това, филмът бе страхотен и много сладък, а историята му с доста добра поука – че трябва да се обединяваме пред злото и да загърбваме различията си, вместо да се борим един с друг, защото заедно сме далеч по-силни.

A Cinderella Story: If the Shoe Fits (Video 2016) - IMDbA Cinderella Story: If the Shoe Fits
Една вечер имах огромната нужда от някой сладникав, глупав и предсказуем филм, тъй като отдавна не бях гледала подобен, а дори те да не са най-добрите филми на света, ми носят щастие и са перфектни за разпускане. Щом видях ‘A Cinderella Story’ в замунда веднага разбрах, че това е нужният ми филм, тъй като, първо, го издирвах още като излезе през 2016, заради София Карсон, второ – обожавам филми за пепеляшка, трето – музикален е, а това също са едни от любимите ми филми. Естествено, филмът не беше нищо особено, на моменти малко криндж, на моменти доста глупав, но пък понякога точно тези филми ни радват най-много. Песните бяха хубави и закачливи, София бе прекрасна, а историята, макар предсказуема, задържа вниманието ми до края!

СЕРИАЛИ

Shadow and Bone (TV Series 2021– ) - IMDbShadow and Bone
Още преди години, когато прочетох трилогията „Гриша“, бързо-бързо се влюбих в героите, света и писането на Лий Бардуго, а мечтата да ги видя на голям или малък екран остана. От доста време се знаеше, че трилогията, заедно с дуологията „Шест врани“, която аз за съжаление все още не съм чела, ще бъде превърната в сериал, но покрай всичко останало бях забравила за това обещание и останах положително изненадана, когато преди няколко месеца излезе първият трейлър на „Shadow and Bone“. Разбира се, последва трепетно чакане и още по-развълнувано започване на сериала, само за да го завърша за отрицателно време и да остана повече от доволна. Смея да твърдя, че това е една от най-добрите адаптации на книга, която съм гледала, макар някои от героите да не ми бяха познати заради непрочетената „Шест врани“. Историята в първи сезон е едновременно максимално близка до книгата, но и достатъчно различна, но по-хубав начин, за да стане още по-интересно и вълнуващо – заради включването на героите Каз, Инеж и Джеспър. Актьорите, които са избрали за ролите, също се доближават максимално до образите, които си бях изградила, а играта им вдъхна живот на героите. Личи си колко са се постарали от ‘Netflix’ за продукцията, защото атмосферата, костюмите, ефектите и абсолютно всичко бе страшно изпипано и завличащо те в света на гриша, опасни създания, лъжи и напрежение. Препоръчвам го с две ръце – на почитателите на книгите, почитателите на фентъзито и отличните сериали. Няма да останете разочаровани!

Death Note - Collage плакат, постер, картинка | Posters.bgDeath Note
Никога не съм предполагала, че ще започна да гледам някое аниме, но един ден, след като приятеля ми си пусна първия епизод на ‘Death Note’, а аз тайно поглеждах към екрана, интереса ми се запали и реших да дам шанс на едно от най-популярните анимета. Главната нишка в историята ми бе позната, разбира се – споменавана е много пъти къде ли не и нямаше как да не съм чувала за нея, а именно – тетрадка, в която след като напишеш името на някого, той умира. Това звучи и доста интересно, така че започнах анимето с огромна доза желание и първите епизоди ме държаха в страхотно напрежение. В един момент обаче нещата започнаха да се проточват прекалено много, нямаше никакво развитие и постоянното повтаряне на репликите на героите ми идваше твърде много. След това пък, при всяко случване на нещо по-значимо и важно, сюжетът препускаше и аз неведнъж стоях объркана какво точно се е случило, само, за да последват няколко по-скучни епизода с вече познатото проточване и повтаряне. Искам да спомена, че може би за пръв път главен герой ме дразни толкова много, колкото Лайт Ягами. Л, от друга страна, ми бе любимец и битката между двамата страшно ме нервираше, защото исках да разберат истината за Лайт и да го спрат. Но пък тогава сигурно анимето щеше да свърши доста по-скоро. Като цяло, определено бе интересно, но пък имаше и някои моменти, които не мисля, че бяха достатъчно добре измислени, а в други Лайт ме дразнеше прекалено много. Честно казано, мисля, че ‘Death Note’ е малко прехвален, но се радвам, че го изгледах и най-накрая влязох в този свят на анимета. Да видим дали и кога ще продължа със заглавията от него.

2 мнения за “Какво гледах през август 2021

  1. Йей за Черната вдовица и Shadow and Bone 🙂 Според Гудрийдс вече четеш Croked Kingdom, явно и при тези герои ти е потръгнало? Не се влюбих особено в първата трилогия, но за щастие започнах от Six of Crows. Струва ми се, че все по-добре ѝ се получава на Бардуго. А сега вече съм на книгите за Николай, който е най-прекрасното нещо в целия този свят, не мислиш ли?

    Имам въпрос за Escape Room. Поне един човек гугълна ли фирмата от визитката? 😀 И във втория пак толкова сляпо ли се втурнаха? Думите ти създават впечатление за симпатични герои, но в трейлъра всички изглеждаха като идиоти, които съвсем на сляпо се хвърлят в капана.

    Liked by 1 person

    • Да, вече чета „Crooked Kingdom“ и определено тази дуология е дори по-добра от трилогията! Николай е голямо сладкишче и неговите книги също ме чакат търпеливо на рафта. ❤️ За Escape Room, не, далеч не се сетиха да използват Гугъл 😅 във втория обаче ги оправдавам, понеже нямаха много избор дали да участват или не, но пък самите стаи и изпитанията на мен ми бяха доста интересни, та им прощавам това лекомислие.

      Liked by 1 person

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s