The Book Community Tag

tumblr_oguyvguRTr1t3gg6to1_21280.jpg

Остават само две седмици до края на срока, учителите ни засипват с какво ли не, затова и тези дни нямах много време за четене. Тук на помощ идват книжните тагове, отдавна не съм правила такъв, а днешният е много приятен. Благодаря много на Айше за него, даже малко закъснявам с изпълнението му, но нищо. Аз от своя страна каня Кая, Памела и Юлия също да се включат. Дано ви хареса!

1. Герои от две различни книги, които биха били страхотна двойка.
Наистина се опитвам да измисля интересен отговор, но май всеки път, в който си избера персонаж, осъзнавам, че твърде много го шипвам с истинската му половинка, та не мога да се спра на него. Ох, започваме с трудни въпроси… Не, нищо не измислих, съжалявам.

2. Вземи броя букви от името си и напиши книгата, която отговаря на техния брой върху рафта. Прочел/а ли си тази книга? Ако да, какво мислиш за нея?
Теодора, 7 букви, „Легендата“ от Мари Лу. Чела съм книгата, хареса ми, но може би на моменти ми бе малко скучна.

3. Три любими поредици – защо ти харесват? Защо ги препоръчваш?
„Реликвите на смъртните“ – защото е една от първите фентъзи поредици, които прочетох и веднага се влюбих в нея, във всички герои и приключенията им. „Академия за вампири“ – страшно забавни са, всеки един от героите е повече от уникален и няма друг като него. „Пърси Джаксън“ – страхотен начин да научиш гръцките митове и легенди, има невероятни приятелства, а премеждията на героите ще ви забавляват искрено.

4. Най-добрата книга, която прочете през изминалата година.
През 2016-та прочетох доста добри книги, но една от най-най-добрите бе „Двор от мъгла и ярост“.

5. Автор, чиято книга би купил/а без дори да си чел/а резюмето.
Рик Риърдън, Касандра Клеър, Сара Дж. Маас!

6. Любимо място за четене.
Леглото или дивана. Някъде, където мога да си легна…

7. Любима книжна сцена – момент, който се е запечатал в съзнанието ти.
То да беше само един… по-лесно ще ми е да кажа момент от определена книга, например първата от „Пърси Джаксън“ – много добре си спомням как Пърси, Анабет и Гроувър бяха на някаква поляна, мисля, може и грешно да съм си го представила и запомнила, но при тях имаше говорещ розов пудел и сцената ми се стори много забавна. И още е така.

Just finished reading Shadow and Bone and the ending has me reeling. Is it crazy that I’m still rooting for the Darkling?8. Любим книжен блогър.
Като човек който следи мноого книжни блогъри, тоест почти всички български такива, имам и доста любими блогове. Тези на Кая, Юли, Юлия, Нора и Ева са само част от любимите ми, но на тяхното мнение винаги обръщам по-голямо внимание. И вероятно сега забравям някого.

9. Любим книжен влогър.
Следя доста книжни влогъри, но PeruseProject, Polandbananasbooks, jessethereader, katytastic и readbyzoe са едни от най-любимите ми.

10. Любим книжен профил в instagram.
Тук вече със сигурност ще забравя някого, дано няма сърдити – @itsrainingbooks@ellshcbooks@ma.vie.en.mots@scarlettstjames и @bg.bookstagram, сигурно има още, но сега се сещам само за тези.

5 мнения за “The Book Community Tag

  1. Мнооого ти благодаря за тага ❤ Хаха, на първи въпрос и аз бих се затруднила, като се сетя колко двойки шипвам и как трудно бих ги разделила с техните половинки!
    П.П. Това с пудела ме разби 😀

    Liked by 1 person

Вашият коментар