Mid-Year Book Freak Out Tag (2017)

Доста книжни блогъри правят този таг всяка година, за да дадат кратък обзор на прочетените до този момент книги. Много се чудих дали и аз да се включа, но все пак, макар малко късно, реших отново да направя тага.

1. Най – добрата книга, която си прочел/а досега през 2017.
До момента прочетох много добри книги, затова ми е трудно да избера една, която да нарека „най-добра“, но „Сол при солта“ е една от тези, които се отличават рязко.

2. Най – доброто продължение, което си чел/а досега през 2017.
„Империя на бури“ от Сара Дж. Маас, без колебание!

3. Новоиздадени книги, които искаш да прочетеш, но все още не си.
Много искам да прочета „Гнездото“ от Синтия Д’Апри Суини, „Каравал“ от Стефани Гарбър и „Хилядният етаж“ от Катрин Макгий.

4. Най – желани предстоящи издания през втората половина на годината.
Честно казано, не съм особено сигурна какви книги предстои да излязат, но знам, че Егмонт са ни обещали „Двор на крила и разруха“ от Сара Дж. Маас, а Ибис ще издадат „До всички момчета, които съм обичала“ от Джени Хан този месец, за която също нямам търпение.

5. Най – голямо разочарование.
Може би „Трескав блян“ от Джордж Мартин или „Веровещица“ от Сюзан Денард.

6. Най – голяма изненада.
„Нивганощ“ от Джей Кристоф! Знаех, че вероятно ще ми хареса, но далеч не бях очаквала, че ще е толкова много.

7. Любим нов автор (с дебютна книга или нов за теб).
Не бях чела нищо от Джо Хил преди „Пожарникаря“, но тя толкова много ме впечатли, че сега искам да прочета и останалите му книги.

8. Нов герой, по когото си падаш.
Ох, труден въпрос. Възможно ли е да не се сещам за нито един мъжки персонаж в момента? О, Кел от „Четирите цвята на магията“. Голям е сладур.

9. Най – нов любим герой.
Мия Корвере от „Нивганощ“!

10. Книга, която те е разплакала.
Не помня разплаках ли се на края на „Империя на бури“… може би. А може би не.

Резултат с изображение за nicola yoon tumblr11. Книга, която те е зарадвала.
„Слънцето също е звезда“ от Никола Юн бе адски очарователна!

12. Любима книга, превърната във филм, който си гледал/а тази година.
Няма такава… Но филма по „Всичко, всичко“ излиза много скоро (или вече е излязъл?), така че може и да гледам него скоро.

13. Любимо ревю, което си написал/а досега през годината.
Може би това на „Сол при солта“ от Рута Сепетис. Книгата наистина ми въздейства страшно много, което се забелязва и в ревюто ми.

14. Най – красивата книга, която си си купил/а досега (или си получил/а).
Прочетох много красиви книги през първата половина на тази година, така че просто ще изброя някои от тях: „Сол при солта“, „Нивганощ“, „Крайно нелогично поведение“, „Кралска клетка“, „Четирите цвята на магията“, „Тъмното пророчество“ и още много.

15.Кои книги имаш нужда да прочетеш до края на годината.
„Двор на крила и разруха“, „Острието на асасина“, „Lord of Shadows“, „The Silver Mask“ иии не се сещам за други.

4 мнения за “Mid-Year Book Freak Out Tag (2017)

  1. Страхотен таг! Отговорите ти искрено ми харесаха! Аз също с нетърпение очаквам излизането на филма „Всичко, всичко“. Преди месеци прочетох книгата и се надявам филмовата продукция да не се разминава чак толкова от оригинала (защото всеки знае, че накрая 50% от книгата липсва във филма!!) Не съм чела „Нивганощ“, но напоследък доста често попадам на името й и твоето мнение определено потвърди твърденията ми, че е крайно време да дам шанс на историята 🙂

    Харесвам

    • И аз много се надявам филмът по „Всичко, всичко“ да е хубав, защото очакванията ми са доста големи, а и актьорите изглеждат перфектни за ролите си. „Нивганощ“ започва бавничко, ако решиш да я прочетеш, но след това става много интересно! ❤

      Харесвам

  2. „Четирите цвята на магията и при мен е на първо място до този момент и нямам търпение за следващите! Кел е страхотен. „Острието на асасина“ и „Двор от крила и разруха“ са и в моя списък за четене. Втората искам просто да видя за какво са всички различни мнения и дали наистина Сара е направила гаф в нея. 🙂

    Харесвам

    • И аз много искам да разбера какво ще се случи в „Двор от крила и разруха“, защото краят на предишната книга бе доста отворен и сега очакванията ми са много завишени. 😊

      Харесвам

Вашият коментар