Top 5 Wednesday (4)

t5w.jpg

От доста отдавна не съм правила Top 5 Wednesday, но днешната тема ми се стори интересна – герои, на чието място НЕ искате да бъдете, затова ето и моите избори.

5. Катнис Евърдийн.
Може би всички ще се съгласят с мен защо не искам да съм на мястото на Катнис – Игрите на глада. Буквално. Те са толкова ужасни и брутални, че никой не трябва да е подложен на такова нещо, камо ли два пъти. Възхищавам се на силата на Катнис, но ако ми предложат да заема мястото ѝ, ще бягам надалече.

4. Елънд Венчър.
Бих убила, за да бъда част от света на „Последната империя“, но не и на мястото на Елънд. Той има отговорности, които биха ме стресирали твърде много и накрая просто бих изоставила. На Елънд може да се разчита, че ще се погрижи за всичко и няма да остави хората си да страдат, но за мен това е твърде трудна задача. По-скоро бих била като Вин – предпочитаща да излезе за малко навън, из мъглите, вместо да стои затворена с хора, очакващи от нея да направи нещо и то бързо.

3. Аря Старк.
Аря се нарежда при любимите ми герои от „Песен за огън и лед“, но далеч не бих искала да съм на нейно място. Тя също преживя много и то още на ранна възраст, като това успя да остави голям белег върху съзнанието ѝ. И въпреки че Аря нито веднъж не се отказа и продължава да отмъщава за семейството си, аз самата не бих се справила с това и предпочитам да съм нейна приятелка, отколкото на нейно място.

2. Себастиан Моргенстърн.
Неведнъж съм казвала, че много харесвам Себастиан, но и той, горкият, преживя много. В „Град на небесен огън“ ми бе много мъчно за него, исках съдбата му да е различна, но, за съжаление, нямаше как иначе. Не искам обаче да си разменяме местата – колкото и да ми е любим не бих сторила всичко, което направи той, а също и надали бих издържала на постоянното напрежение.

1. Хари Потър.
Всички сме си мечтали за отдавна изгубеното писмо за прием в „Хогуортс“, но не бих си мечтала да бъда на мястото на Хари. Да си „избраният“, въпреки че звучи страхотно, изобщо не е лесно и Хари постепенно разбра това. Дори няма да споменавам всички близки и приятели, които изгуби и колко ужасно би било още от бебе да си мишена номер 1 на Волдемор. С радост бих си сменила мястото с някой друг ученик в „Хогуортс“ обаче, далеч не съм се отказала от мечтата си да уча там.

4 мнения за “Top 5 Wednesday (4)

  1. Темата наистина е много интересна, както и отговорите ти! Напълно съм съгласна за Хари и Катнис, а май е време да се замисля за книгата „Последната империя“ на Сандерсън….

    Харесвам

Вашият коментар